logoicon

TopBrokeri.com

Cardano prognoza: predviđanje cijena ADA za 2022., 2025. i 2030.

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp

Cardano je vrhunski altcoin na tržištima kriptovaluta. Trenutno je to 8. najveća kriptovaluta prema tržišnom kapitalu. Tržišna kapitalizacija u trenutku pisanja ovog članka iznosi 13,713,379,230 USD. Cardanova trenutna cijena (ADA) iznosi 0,3995 USD. Rekordna vrijednost Cardana bila je 3,10 USD u rujnu 2021. Međutim, medvjeđe tržište uzrokovalo je pad vrijednosti Cardana. Otkako je dosegao najveću vrijednost svih vremena, ADA je pao 87%. Za razliku od bitcoina, koji se oporavlja i doseže nove vrhunce svih vremena nakon medvjeđih tržišta, očekuje se da će se kriptovalute poput bitcoina, kao što je Cardano, oporaviti i premašiti svoje vrhunce svih vremena. Glavno pitanje koje ljudi imaju je kada će se oporaviti i koja će biti nova cijena. Drugo pitanje je: Kada će biti dobar trenutak za kupnju Cardana? Ovo predviđanje ispitat će Cardano predviđanja kako bi vam pomogla da donesete informiranu odluku.

Što će se dogoditi s ADA cijenom u listopadu 2022.?

Cardano (ADA), cijena kriptovalute, imala je užasan rujan. Novčić je pao 10%. ADA je bila lošija od ostalih velikih kriptovaluta kao što su Ripple, Ethereum i Bitcoin.

Ukupna izvedba Cardana pala je za više od 70% u ovoj godini, a 87% od rujna 2021. kada je dosegla najvišu točku. Ovo je lošije od performansi drugih kovanica. Prema tržišnim podacima, tržišna kapitalizacija za sve kriptovalute pala je za oko 60%.

Cardano cijena nastavlja padati

Cijena Cardana pala je u rujnu unatoč važnom događaju koji se dogodio za ekosustav. Tvrtka Input-Output Charlesa Hoskinsona izvršila je nadogradnju Vasila. To će blockchain učiniti učinkovitijim i skalabilnijim.

Vasilov hard fork je najznačajnija nadogradnja Cardano ekosustava, od kada je Alonzo hardfork predstavljen 2021. Alonzo je uveo funkcionalnost pametnih ugovora. To je programerima omogućilo stvaranje aplikacija u područjima kao što su DeFi, NFT i Metaverse.

ADA je dosegla svoju vrhunsku vrijednost 2021. godine i imala je tržišni kapital veći od 90 milijardi dolara. Bio je znatno veći od tržišne kapitalizacije nekih od najvećih svjetskih kompanija u to vrijeme.

Tri su glavna čimbenika pridonijela ovom rastu. Charles Hoskinson prvi je stvorio Cardano, jedan od trojice suosnivača. Gavin Wood, još jedan suosnivač Ethereuma, pokrenuo je uspješnu platformu, Polkadot.

Cardanova cijena je sekundarno porasla zbog opće pompe. Općenito se vjerovalo da bi Cardano mogao biti izvrsna alternativa Ethereumu. Cardano je od početka bio Proof-of-Stake blockchain (PoS) koji ima mnoge prednosti u odnosu na Proof-of-Work.

Treće, porast cijena ADA-e bio je zbog FOMO-a – korisnici nisu mogli propustiti sljedeću veliku kriptovalutu. Cardano, međutim, nije ispunio svoje obećanje. Nije imao značajan tržišni udio ni u jednom decentraliziranom sektoru čak ni godinu dana nakon što je lansirao svoju tehnologiju pametnih ugovora.


Povijesna Cardano cijena

Cardano cijena može se grubo podijeliti u tri razdoblja u prošlosti:

  • Cardano, koji je bio peta najvrjednija kriptovaluta u svijetu u vrijeme svog IPO-a 2017., uspio je ostvariti veliku zaradu u prvim danima. U siječnju 2018. u Bitcoinu je postavljen rekord svih vremena. (1 ADA = približno. Najviša stopa Bitcoina dosegnuta je u siječnju 2018. (1 ADA = približno. Cardano stopa na najvišoj razini bila je 1 USD.
  • Nakon ovog procvata, kao i kod mnogih drugih kriptovaluta, uslijedilo je razdoblje niske volatilnosti i pada cijena između 2018. i 2020. Cardano grafikon pokazuje da je ADA kovanica pala na čak 0,03 dolara u 2018. i 2020. godini.
  • Uspješna 2021. godina je treća faza. Cardano je zabilježio tri velika porasta cijena počevši od ADA cijene oko 0,30 USD. Novčić je utrostručio vrijednost u roku od nekoliko minuta u veljači 2021. Međutim, tada je uspio porasti na otprilike 2 američka dolara. Ovaj porast je bio moguć samo zbog niske cijene Bitcoina. U kolovozu 2021. započeo je treći skup uoči ažuriranja pametnog ugovora. Zbog toga je Cardano porastao s 1,50 USD na ispod 3 USD.

Prognoza cijene Cardano za 2022

Cardano je, kao i gotovo sve ostale kriptovalute, pretrpio velike padove cijena ove godine.

Cijena Cardano kovanice bila je 1,37 USD u siječnju 2022., a sada je 0,42 USD u listopadu 2022. Cardano je izgubio 75% svoje početne vrijednosti u proteklih dvanaest mjeseci.

Cardanov rast cijena je dugotrajna katastrofa.

Cijena je relativno stabilna na niskoj razini, ali nema znakova nade.

ČITATI  Najbolje web stranice za trgovanje CFD-ovima

Grafikon cijena pokazuje da cijena ADA ima trend pada posljednjih nekoliko mjeseci. Novčić je nedavno formirao strukturu silaznog trokuta, s donjim krajem na 0,4238 USD. Vrijednost novčića pala je ispod linija pomičnog prosjeka od 25 dana, 50 dana i 50 dana.

Cardanova cijena nastavit će padati jer prodavači ciljaju na 0,400 USD, sljedeću razinu podrške. To su bile najniže cijene ADA ove godine.

Cardano je u ključnoj fazi razvoja projekta za 2022. Prije kraja godine pametni ugovori bit će dodani u blockchain.

Tržišna dominacija Cardana je zadržana, unatoč činjenici da je ADA token i dalje iznimno popularan među stakerima.

Charles Hoskinson pokretačka je snaga projekta i istaknuti glas u promociji projekta na konferencijama i putem društvenih medija.

Ne boji se kritizirati i čak najavljuje rat glavnom konkurentu Ethereumu. Štoviše, mnogi programeri još uvijek rade na projektu i nastavit će ga poboljšavati.

Cardano također razvija launchpad. Ovo bi trebalo biti nešto što su kripto entuzijasti već upoznati s Binanceove platforme za trgovanje.

Kreatori projekta žele privući druge programere koji će svoje projekte objaviti na Cardanu.

To je ključno za dugoročni uspjeh. Cardano također širi svoje napore na rastućem afričkom tržištu.

U budućnosti će se vlada Etiopije oslanjati na tehnologiju kripto projekta za pohranjivanje svog identiteta. Mreža ima gotovo 6 milijuna korisnika više nego prije.

Sve su to razlozi zbog kojih bi Cardano mogao nastaviti svoj uzlazni trend u 2022.

U tu smo svrhu sakupili kratkoročna predviđanja vrhunskih stručnjaka za predviđanje cijena i saželi ih ovdje:

Cardano prognoza 2022

Koliki će biti rast Cardana u 2022.? U pregledu smo prikupili mišljenja nekih od najistaknutijih kripto stručnjaka.

WalletInvestor – 0,438 USD – 0,462 USD

Coinpedia $0,422- $0,658

Longforecast.com – 0,33-0,37 dolara

CoinPriceForecast 0,46 – 0,49 USD

CoinSwitch $0,45- $0,95

Cardano prognoza za 2025

Razvoj Cardano Blockchaina se nastavlja i kriptovalute su sve važnije u našem društvu.

Kripto može nadvladati propise i druge negativne vijesti. Važno je vidjeti kako se rat u Ukrajini i strah ulagača nastavljaju ponašati za srednjoročnu prognozu Cardano.

Prognoza Cardano on stock-toflow

Cardano prognoza 2023.: 4 USD

Cardano prognoza 2024.: 11,66 USD

Cardano prognoza 2025.: 44 USD

Kakva su mišljenja analitičara?

Analitičari kripto brokera Libertex predviđaju cjelogodišnji minimum od 1,44 USD i maksimum od 1,57 USD do prosinca 2025.

Prosječna cijena kriptobrokera procjenjuje da će do 2025. biti 1,55 USD.

U svojoj posljednjoj tržišnoj prognozi za 2025., Gov.Capital je Cardanu dao procjenu veću od 9 USD.

Stručnjaci za trgovinsko obrazovanje predviđaju cijenu na kraju prosinca 2025. od 7,94 USD, navodi trading-education.

Analitičari coinpriceforecasta su oprezniji. Njihova prognoza Cardano 2025 predviđa cijenu od 1,76 USD.

Riječ je o značajnom poskupljenju, ali ipak skromnijem od onoga što su predviđali analitičari.

Analitičari Priceprediction-a imaju pozitivniju prognozu za ADA Cardano: predviđaju minimalnu cijenu od 1,87 USD i maksimalnu 3,5 USD.

CoinSwitch predviđa da bi maksimalna cijena za ADA mogla doseći 15 USD.

Wallet Investor nedavno je znatno smanjio svoje prognoze Cardano za 2025. Očekuje se minimalna cijena od 0,0255 USD, a maksimalna cijena od 0,0766 USD u prosincu 2025.

Cardano prognoza za 2030

Teže je predvidjeti Cardano za 2030. jer je dalje. Međutim, kripto stručnjaci su poznati po tome što su to isprobali.

Prema coinpriceforecastu, primjerice, vjeruju da će cijena biti između 1,83 i 1,93 američkih dolara 2030. godine.

Investingcube platforma na razvoj gleda pozitivnije i predviđa cijenu između 2,60 i 49,98 američkih dolara.

CoinSwitch je još uvijek optimističan u vezi s Cardano prognozom za 2030. – pretpostavlja se da će ADA porasti za 17,05 USD i postati jedna od najpopularnijih kriptovaluta.

Prema cryptonewszu, cijene Cardana bit će znatno niže 2030. Ova ciljna cijena je 5 USD.

Analitičari Libertexa nude vrlo mješovit pristup. Cardano će biti ili potpuno beznačajan i njime se trguje u novčićima ili će biti dominantan trgovac dApp platformom.

Ciljana cijena Cardano 2030 je 2,61 USD odnosno 2,51 USD.

Cardano prognoza temeljena na osnovama

Cardano je mreža s mnogo uzbudljivih projekata i faza razvoja. Cardano je stvoren kao fleksibilna kriptovaluta, čiji je cilj iskoristiti najbolje od Bitcoina i Ethereuma, a istovremeno minimizirati njihove nedostatke. Sada je to glavna mreža u blockchain tehnologiji. Cardanova izvorna kriptovaluta ADA trenutno je na 6. mjestu po tržišnoj kapitalizaciji.

Očekuje se da će se Cardano, uz funkcionalnost pametnih ugovora, u potpunosti uspostaviti u DeFi-ju u sljedećim mjesecima. To će Cardanu omogućiti da postane Ethereum konkurent koji može djelovati fleksibilnije i brže. Mogla bi se brzo pronaći ADA prognoza za Ethereum da je Cardano jedini konkurent. To bi bilo oko 8,5 puta više od trenutne tržišne kapitalizacije Ethereuma. Imao bi potencijalnu cijenu od 850%, što bi odgovaralo prognozi Cardana od 17 USD.

Nije tako jednostavno kao što se čini. Cardano, Ethereum konkurent broj jedan, nedavno je pretekla – barem u smislu tržišne kapitalizacije – Solana. Solana je možda sporija od Cardana u smislu razvoja, ali Solana ima savršene preduvjete, kao što pokazuje detaljna Solanina prognoza. Solana može obraditi 20 puta više transakcija od Cardana, unatoč tome što je oko 20 puta brža od Ethereuma.

ČITATI  Predviđanje cijene Bitcoin Cash-a: BCH prognoza za 2022., 2025. i 2030.

Cardano i dalje ima prednosti, poput digitalnog identiteta i brze obrade aplikacija za pametne ugovore. Cardano ima snažna partnerstva s Pricewaterhouse Coopersom, IBM-om i državom Georgia.

Cardano je posebno zainteresiran za Afriku gdje je Charles Hoskinson, osnivač ADA-e, napravio značajan napredak u prilagodbi kripto, posebno u Etiopiji i Burundiju – iako konkretni rezultati još uvijek nedostaju.

Cardanov ogroman potencijal vidljiv je u projektima u Africi. Teško je predvidjeti ADA stopu u budućnosti, ali 10 USD bi trebalo biti moguće ako koristimo trenutnu stopu od 1,4 USD i 15 USD kao smjernicu. Ova prognoza cijene Cardano primjenjiva je ako Cardano može nastaviti prilagođavati se u Africi u smislu DeFi-ja.

Na Cardanovu cijenu utječe nekoliko važnih čimbenika

Cardanove prognoze cijena temelje se prvenstveno na analizi temeljnih podataka, tehničkim analizama grafikona i kretanjima na cjelokupnom tržištu kriptovaluta. Sve su to važni čimbenici koji utječu na Cardano valutu.

Iako trend općenito nije pozitivan, još uvijek postoje argumenti za pozitivan razvoj Cardano tržišta barem u srednjem roku.

Ovo su ključni čimbenici koji će dovesti do pozitivnog Cardano predviđanja:

Novi stabilcoin, “Djed”

Cardanov algoritamski stabilitycoin, stvoren u suradnji s COTI-jem, bit će lansiran ubrzo nakon pokretanja Vasil hardforka na glavnoj mreži.

Programeri još uvijek čekaju konačne rezultate revizije. Ako nema problema, Djedu se tada može pristupiti putem glavne mreže.

COTI tvrdi da su djed funkcije poboljšane kako bi se implementirale i testirale nove verzije. Prema razvojnom timu, ispunjeno je 80% ciljeva testa kako bi se automatski testirali pametni ugovor Djed i pozadinske aplikacije Plutus (PAB).

Nakon svibanjske katastrofe koja je srušila Terru, odlučeno je dati više vremena za razvoj.

Nakon što je Terra stablecoin Terra USD izgubio paritet prema dolaru, Terra ekosustav je uništen i prestao je postojati.

Cardano – kriptovaluta sa stvarnom primjenom

Cardano je među kriptovalutama koje su zabilježile najveći pad vrijednosti. Trend nije potvrđen, iako je cijena Cardana u ožujku porasla na manje od 1,20 američkih dolara.

Cardanova nedavna odluka da poveća veličinu blokova na svojoj glavnoj mreži nije imala utjecaja na njegovu cijenu. To bi trebalo pomoći u poboljšanju njegovih transakcijskih performansi, kao i performansi decentraliziranih aplikacija koje ga koriste.

Cardano, kao sloj 1, natječe se s drugim velikim kriptovalutama kao što su Ethereum, Solana i Avalanche. Svoju ponudu mora stalno poboljšavati kako bi potencijalnim korisnicima i korisnicima ponudio dodatnu vrijednost.

Cardano blockchain koristi se u više od 500 projekata, uključujući NFT kolekcije, DeFi posudbe i nove novčanike.

Također je poznato da vlasnici Cardana ulažu dugoročno – više Cardano HODLera poraslo je za više od 30% od veljače 2022.

Cardano razvoj u njihovom trenutnom stanju

Dana 22. rujna konačno je došlo do realizacije dugoočekivanog ažuriranja Cardana, “Vasil”.

Iako je izvorni datum početka bio lipanj 2022., bilo je više odgoda. Vasil je najveće Cardano ažuriranje od Alonzo hard forka 2021.

Ovo ažuriranje ima dvije glavne svrhe: ubrzati transakcije i povećati ukupnu skalabilnost blockchaina.

Cardano je jedno od najuspješnijih kripto tržišta u prošloj godini. To je djelomično zbog uspješnih lansiranja kao što je ažuriranje Shelley.

AdaStat izvještava da postoji više od 1900 staking pool-a. Tvrtke sada mogu sudjelovati u procesu upravljanja, zahvaljujući Shelley. Prijelaz na Cardanov mainnet zakazan je za ožujak.

Novi hard fork konačno su implementirali nadležni početkom ožujka 2021. IOHK je nazvao Goguen Mary najvažnijim korakom na karti puta Cardano.

Cardano je blockchain s više sredstava koji pruža mnoštvo novih funkcija. Programeri i korisnici Cardano imat će nove mogućnosti s decentraliziranim financijskim uslugama (DeFi). Do 31. ožujka blockchain bi trebao biti potpuno decentraliziran.

Vjeruje se da je više od 1800 zajedničkih bazena preuzelo kontrolu nad mrežom i bit će odgovorni za stvaranje blokova.

Vrijednost 0 trebala bi se koristiti za parametar “d”, koji kontrolira koliko transakcija obrađuje Genesis čvor.

Cardano hard fork bio je uspješan, ali cijena to nije odražavala. Nedavne kritike projekta nastavile su se povećavati kako je cijena nastavila padati.

Evan Van Ness, poznati Ethereum maksimalist, tvrdi da je token na rubu smrti i da će uskoro postati “zombi” lanac.

Cardano blockchain trenutno obrađuje manje od 1 transakcije u sekundi. Ovo je značajan napredak u odnosu na konkurente.

Što je Cardano?

Cardano je osnovan 2017. i nazvan po Gerolamu Cardanu, talijanskom polihistoru iz 16. stoljeća. Ada Lovelace (1919.-1999.), koja se naširoko smatra prvom računalnom programerkom na svijetu, izvorno je ime ADA tokena. ADA token stvoren je kako bi vlasnicima omogućio sudjelovanje u radu i održavanju mreže. Posjednici kriptovalute imaju mogućnost glasovanja o predloženim promjenama softvera.

Cardano ima za cilj prevladati probleme starijih blockchaina i ponuditi održiviji model. Cardanova mreža izgrađena je na principima sigurnosti, transparentnosti i održivosti. Također nudi interoperabilnost i otvoreni kod. Cardano, čiji tržišni kapital iznosi približno 13 milijardi dolara, osma je najveća kriptovaluta na svijetu. Odmah je iza BNB-a.

Kako kupiti Cardano na eToro

Otvorite eToro račun

Ovaj odjeljak će vam pokazati kako otvoriti račun na eToro i kako kupiti ADA. Trenutačno postoji više od 20 sredstava kriptovaluta kojima možete trgovati na eToru, a ADA je jedna. Evo kako otvoriti račun na platformi za trgovanje.

ČITATI  Kako kupiti Dash

Prijavite se za etoro račun .

Morat ćete dati osobne podatke kako biste otvorili račun na eToro. eToro traži od novih korisnika da daju informacije o sebi, uključujući ime, prezime, adresu e-pošte, korisničko ime, lozinku i adresu e-pošte.

Ispunite svoj korisnički profil na eToro

Nakon što dovršite postupak registracije, morat ćete ispuniti svoj profil kako biste izvršili uplate. eToro će zahtijevati dodatne informacije kako bi potvrdio vaš identitet prije nego što vaš račun bude aktivan. Budući da eToro djeluje kao regulirana platforma za trgovanje, mora pružiti ove informacije kako bi vaš račun bio operativan.

Korisnici moraju dati svoje kontakt podatke, datum rođenja, spol, kao i datum rođenja. Korisnici moraju potvrditi svoje adrese e-pošte prije nego što mogu kreirati račun. Nakon što kreirate svoj račun, primit ćete poruku e-pošte na svoju adresu e-pošte. Kliknite na poveznicu da aktivirate svoj račun. Ovo je neophodno kako bi se osiguralo da su vaša adresa e-pošte i vaš račun kompatibilni u svrhu transakcije. Nakon toga možete uplatiti sredstva na svoj račun.

Zaštitite svoj račun

Važno je osigurati svoj račun prije nego što na njega položite novac. Vaš račun je zaštićen lozinkom. Međutim, dodatne sigurnosne mjere mogu biti potrebne u slučaju hakiranja ili napada. Kako biste zaštitili svoj račun od vanjskih napada, aktivirajte 2-FA (dvofaktornu autentifikaciju) na svom računu. Dva oblika sigurne verifikacije kombiniraju se kako bi se stvorila 2-FA sigurnost računa. Možete koristiti kombinaciju ili oboje svog broja mobitela, e-pošte ili autentifikatora kao što je Google autentifikator.

Uplatite sredstva na svoj račun

Nakon što je vaš račun kreiran, možete položiti novac na svoj račun kako biste kupili ADA kovanice. Maksimalni iznos koji korisnici eToroa mogu položiti je 50 USD. Međutim, ovaj iznos može biti veći ili niži ovisno o tome gdje živite. Korisnici također mogu koristiti razne metode plaćanja za plaćanje putem eToro-a, uključujući Union Pay, PayPal, kreditne i debitne kartice, bankovne transfere i Skrill. Nakon što ste odabrali način plaćanja, kliknite na Uplati sredstva za prijenos sredstava na svoj račun.

Stavite narudžbu za kupnju za ADA

Nakon što se vaš depozit prikaže na vašem računu, možete kupiti ADA kovanice. Idite na početnu stranicu, kliknite na “Trade Markets”, zatim odaberite “Crypto”. Vidjet ćete popis svih kriptovaluta koje su dostupne za trgovanje na eToro. Odaberite ADA iz izbora. Da biste unijeli količinu ADA kovanica koje želite kupiti, kliknite na ikonu “Kupi”. Kada kliknete na “Kupi”, bit će dostupne dvije opcije za kupnju (trgovina i narudžba). Ako kliknete na trgovinu, bit ćete kupnja po tržišnoj cijeni Narudžba znači da tražite kupnju po određenoj tržišnoj cijeni.

Zaključak o trenutnoj Cardano prognozi

Iako prognoza Cardano ne gleda u budućnost i cijena ADA pretrpjela je veliku rasprodaju na kraju godine, vjerujemo da još uvijek postoji potencijal za rast cijene.

Tržište je pozitivno zbog povećanja partnerstava i sve većeg interesa investitora. Također, Charles Hoskinson, osnivač Cardana, dao je izjave. Nedavno je osnivač objavio da je do kraja godine uspio postići jednake rezultate kao i njegov konkurent Solana (SOL).

Prošla povijest Cardana pokazuje da će se oporaviti i premašiti svoju najveću vrijednost svih vremena u sljedećih 18 mjeseci. Cijena je tako niska da bi sada mogao biti odličan trenutak da uđete na tržište i ostvarite 3x-4x profit u kratkom vremenu.

Često postavljana pitanja u vezi s Cardano cijenom

Koji je razlog pada Cardano (ADA)?

Kao i svaka imovina, Cardano (ADA) je pod utjecajem zajedničkih principa ponude i potražnje. Međutim, određeni čimbenici poput propisa, razvoja blockchaina i prihvaćanja digitalne vrijednosti mogu imati pozitivan ili negativan utjecaj na cijenu.

Cardano ovisi o najboljim vijestima i raspoloženju na tržištu. Trenutačni pad Cardana posljedica je niske cijene ADA-e. To je bio slučaj prije i uvijek su ga nadmašivali novi najviši nivoi svih vremena samo nekoliko mjeseci ili tjedana kasnije.

Koji partneri jačaju Cardano

Cardano ubraja među svoje najvažnije partnerske banke poput European Bank, KFW i Rabobank. Pružatelji financijskih usluga kao što je novododana CME grupa također su ključni igrači. Osnovne komponente razvoja i implementacije blockchain tehnologije su Cardano Foundation (EMURGO), IOHK i IOHK.

Je li Cardano dobra investicija?

Cardano je solidna investicija koja je dokazala svoj integritet i stabilnost u blockchain prostoru. Iako je broj dApps izgrađenih na mreži još uvijek nizak, to bi se moglo promijeniti u budućnosti. Mnoga partnerstva s bankama također su znak interesa za kriptovalute.

Je li vjerojatno da će Cardano ponovno porasti u bliskoj budućnosti?

Evo nekoliko razloga zašto će Cardano vjerojatno rasti u budućnosti, unatoč nedavnom padu cijene:

  • Interna mapa puta za kriptovalute je na dobrom putu i može ispuniti prognozu Cardano, koja se temelji na tehničkim inovacijama.
  • Cardano će i dalje igrati značajnu ulogu u budućnosti budući da je takozvani produktovod već popunjen.

Vezani članci

eToro: najbolja platforma za trgovanje - kupujte kriptovalute, dionice i ETF-ove

67% računa malih ulagatelja gubi novac kada
trgovanje CFD-ovima s ovim pružateljem usluga.

67% računa malih ulagatelja gubi novac kada
trgovanje CFD-ovima s ovim pružateljem usluga.

eToro: najbolja platforma za trgovanje - kupujte kriptovalute, dionice i ETF-ove