logoicon

TopBrokeri.com

Dogecoin – Zašto su ljudi toliko poludjeli za ovom meme valutom?

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp
doge

Što je Dogecoin i kako funkcionira?

Dogecoin je kriptovaluta koju je stvorio Jackson Palmer (programer softvera) 2013. Ova kriptovaluta temelji se na internetskom memu o Shiba Inuu, široko rasprostranjenom na društvenim mrežama.

Dogecoin ima sličnu strukturu kao Bitcoin utoliko što je decentralizirana digitalna kriptovaluta koja se stvara korištenjem procesa koji se zove “rudarenje”. U mnogočemu je drugačiji. Jedna od tih razlika je njegovo brže vrijeme blokiranja i upotreba novog algoritma raspršivanja.

Osnovan je Dogecoin.

Dogecoin je u početku nastao kao šaljiva šala. Međutim, kriptovaluta je brzo stekla na popularnosti i izgradila snažnu bazu obožavatelja. Njezina je popularnost porasla početkom 2021. Kriptovaluta je doživjela značajan porast vrijednosti zbog podrške slavnih osoba i utjecajnih osoba na društvenim mrežama.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Primjećena je volatilnost Dogecoina, ali njegovi pristaše smatraju ga zabavnom i pristupačnom metodom sudjelovanja u kriptovaluti. Važno je zapamtiti da svako ulaganje u kriptovalute može biti rizično, stoga je najbolje biti oprezan.

Kakva je veza Elona Muska s Dogecoinom

Elon Musk (poduzetnik milijarder, izvršni direktor SpaceX-a i Tesle) usko je povezan s Dogecoinom i odigrao je značajnu ulogu u njegovoj nedavnoj popularnosti.

Musk je često tvitao o Dogecoinu. On koristi šaljivi jezik i meme kako bi podržao kriptovalutu. Musk sebe naziva “Dogefather” i šali se o stvaranju “lunarne misije” Dogecoina.

Muskovi tweetovi o Dogecoinu značajno utječu na njegovu vrijednost. Kriptovaluta često bilježi veliki porast cijene nakon Muskovih tvitova. Muskovi tweetovi o Dogecoinu mogu uzrokovati porast vrijednosti kriptovalute čak dvostruko u samo nekoliko sati.

Muskov odnos s Dogecoinom može biti složen i on može davati kontradiktorne izjave. Musk je to nazvao “žurbom” i sugerirao da bi ulagači trebali biti oprezni pri ulaganju u Dogecoin.

ČITATI  Bitcoin - Što je to i zašto je izmišljen?

Sve u svemu, Muskova povezanost s Dogecoinom pomogla je povećati njegovu vidljivost. Međutim, važno je ne žuriti s donošenjem odluke o ulaganju i obaviti vlastito istraživanje prije donošenja bilo kakve financijske odluke.

Kakva je regulacija dogecoina?

Dogecoin, poput mnogih kriptovaluta, ne podliježe regulaciji nijedne financijske institucije. Umjesto toga, radi na decentraliziranoj mreži koja se sastoji od međusobno povezanih računala, a transakcije se pohranjuju u javnoj knjizi koja se zove blockchain.

Taj nedostatak regulacije jedno je od ključnih obilježja kriptovalute. To je također jedan od njihovih najpopularnijih atributa.

Međutim, nedostatak regulacije može učiniti kriptovalutu, poput Dogecoina, nestabilnijom. To također može dovesti do manipulacije tržištem. Nedostatak nadzora također može otežati ulagačima zaštitu od prijevara i prijevara.

Neke su zemlje poduzele korake kako bi regulirale kriptovalute, poput licenciranja razmjena i oporezivanja transakcija kriptovalutama. No, trenutno ne postoji globalni okvir za regulaciju kriptovaluta kao što je Dogecoin.

Ulagači bi trebali biti oprezni pri donošenju odluka o ulaganju i osigurati da obave svoje istraživanje prije ulaganja u kriptovalute kao što je Dogecoin. Važno je zapamtiti da su kriptovalute još uvijek u povojima i nastavit će se brzo razvijati.

Dogecoin, solidna investicija

Dogecoin je, kao i sve kriptovalute, vrlo spekulativan. Vrijednost Dogecoina podložna je brzim fluktuacijama, što ga čini visokorizičnim. Ulaganju u dogecoin treba pristupiti oprezno i trebali biste razmotriti svoje ciljeve ulaganja i toleranciju na rizik, kao i svoju financijsku situaciju prije bilo kakvog ulaganja.

Nadalje, tržište kriptovaluta može biti vrlo nestabilno i na njega mogu utjecati brojni čimbenici poput tržišnog raspoloženja, državnih propisa, tehnološkog napretka i tržišnog raspoloženja. Trebali biste temeljito istražiti i biti u toku s razvojem tržišta prije nego što donesete bilo kakvu odluku o ulaganju.

Dogecoin je izvrsna opcija ulaganja u kriptovalute. Može biti unosan i uzbudljiv, ali može biti i riskantan. Kako biste smanjili rizik, trebali biste uložiti samo iznos koji možete priuštiti izgubiti. Diverzificiranje vašeg portfelja drugim vrstama ulaganja dobra je ideja.

ČITATI  Kako kupiti Dash

Dogecoin – Gdje i kako ga mogu kupiti?

Dogecoin se može kupiti ili prodati na mnogim burzama kriptovaluta, uključujući Binance. Coinbase. Kraken. Robin Hood. Ovdje je opći vodič o tome kako možete kupiti Dogecoin.

Pronađite mjenjačnicu kriptovaluta koja podržava Dogecoin Trading: Dostupne su mnoge platforme za kriptovalute, ali važno je da odaberete onu koja je pouzdana i sigurna kako bi zadovoljila vaše potrebe.

 1. Morate stvoriti novi račun nakon što odaberete razmjenu.
 2. Uplata sredstava: nakon otvaranja računa, sredstva se moraju uplatiti putem bankovnog prijenosa, kreditnom karticom ili bilo kojim drugim podržanim načinom plaćanja.
 3. Kupite Dogecoin. Možete kupiti Dogecoin ili koristeći ograničeni nalog ili tržišni nalog, ovisno o vašim željama.
 4. Dogecoin se mora čuvati na sigurnom nakon kupnje. Ovisno o vašim potrebama, možete odabrati korištenje mobilnog novčanika (ili softvera novčanika), hardverskog novčanika (ili oboje).

Važno je razumjeti da kupnja i prodaja Dogecoina može biti rizična. Također, može doći do nestabilnosti tržišta. Budite oprezni pri donošenju odluke o ulaganju i svakako istražite. Trebali biste ulagati samo ono što si možete priuštiti i diversificirati svoj portfelj drugim ulaganjima kako biste smanjili rizik.

Koji su najbolji Dogecoin novčanici

Dogecoin možete pohraniti u razne novčanike: softverske novčanike; hardverski novčanici; i mobilnih novčanika. Ovo su neki od naših najdražih Dogecoin novčanika.

 • Ledger Nano S, hardverski novčanik koji podržava višestruke kriptovalute, uključujući Dogecoin. Može se koristiti izvan mreže za sigurnu pohranu i ima jednostavne mogućnosti sigurnosnog kopiranja i oporavka.
 • TrezorOne: TrezorOne je još jedan popularan novčanik koji podržava Dogecoin ili druge kriptovalute. Jednostavan je za korištenje i nudi napredne sigurnosne značajke kao što je provjera u dva faktora.
 • Exodus: Exodus, softverski novčanik, podržava Dogecoin zajedno s nizom drugih kriptovaluta. Omogućuje mogućnosti sigurnosnog kopiranja i oporavka, kao i sučelje jednostavno za korištenje.
 • Dogecoin Core Dogecoin Core Dogecoin Core je službeni Dogecoin novčanik koji se može preuzeti na web stranici Dogecoin. Ovaj novčanik nudi visoku razinu sigurnosti, kontrole i može zahtijevati tehničku stručnost.
 • Atomic Wallet : Atomic Wallet omogućuje vam držanje više valuta i podržava Dogecoin, kao i druge kriptovalute. Omogućuje jednostavno postavljanje, sigurnosno kopiranje, mogućnosti oporavka i ugrađenu zamjenu za trgovanje kriptovalutama.
ČITATI  Najbolje web stranice za trgovanje CFD-ovima

Važno je odabrati novčanik koji odgovara vašim potrebama i koji nudi visoku razinu sigurnosti za pohranu Dogecoina. Vaš novčanik bi trebao biti sigurnosno kopiran i pohranjen na sigurno mjesto.

Možete li rudariti Dogecoin i jesu li isplativi?

Da, Dogecoin se može rudariti. No, hoće li biti isplativo ili ne ovisi o nizu čimbenika uključujući cijenu i performanse hardvera za rudarenje kao i trenutnu tržišnu cijenu Dogecoina.

Rudarenje Dogecoina uključuje korištenje specijaliziranog softvera i hardvera za rješavanje složenih matematičkih problema i provjeru valjanosti transakcija na Dogecoinu. Svaki blok koji potvrde, rudari dobivaju nove Dogecoine.

Rudarstvo je bilo jednostavno i isplativo tijekom prvih dana Dogecoina. Međutim, kako se više rudara pridruživalo, poteškoće procesa rudarenja su se povećavale. Profitabilnost je postala teža.

Osim toga, troškovi električne energije mogu igrati ključnu ulogu u određivanju profitabilnosti. Rudarstvo može potrošiti puno energije i dovesti do visokih troškova električne energije, što može smanjiti potencijalnu zaradu.

Profitabilnost rudarenja dogecoina ovisi o mnogim čimbenicima. Prije ulaganja u hardver za rudarenje, važno je istražiti i odvagnuti prednosti i troškove. Ne zaboravite da je kriptovaluta nestabilna i da cijena Dogecoina može varirati, što može imati negativan utjecaj na profitabilnost rudarenja.

Koje poznate osobe podržavaju Dogecoin?

Dogecoin podržavaju mnoge slavne osobe na različite načine.

 • Elon Musk: Izvršni direktor SpaceX-a, Elon Musk je glasno podržavao Dogecoin.
 • Snoop Dogg (reper i glumac) tvitao je o Dogecoinu. Meme je čak sadržavao i logo Dogecoina.
 • Mark Cuban. Mark Cuban je poduzetnik milijarder, vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericks i pokazao je svoju podršku Dogecoinu. Čak je najavio da će Mavericksi to prihvatiti kao plaćanje za kupnju ulaznica i robe.
 • Gene Simmons, pjevač i glazbenik grupe KISS, tvitao je o Dogecoinu. Zapravo, čak je promijenio svoju profilnu sliku kako bi odražavala logo Dogecoina.
 • Mia Khalifa – bivša glumica u filmovima za odrasle i slavna osoba na društvenim mrežama pokazala je podršku Dogecoinu.

Važno je da imate na umu da potpore slavnih osoba ili pompa na društvenim mrežama mogu utjecati na cijenu Dogecoina i drugih kriptovaluta. Međutim, nije preporučljivo ulagati samo na temelju podrške slavnih osoba. Ključno je istražiti rizike i dobrobiti ulaganja u bilo koju kriptovalutu prije nego što donesete odluku.

Vezani članci

ltc

Litecoin. Sve što trebaš

Litecoin (peer-to-peer kriptovaluta) kreirao je Charlie Lee 2011. godine, bivši Googleov inženjer. To je decentralizirana kriptovaluta koja radi na platformi otvorenog koda sličnoj Bitcoinu. Litecoin

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.