logoicon

TopBrokeri.com

MetaMask vs Trust Wallet: Što je bolje?

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp

Postoje mnoge kripto platforme, a nisu sve iste. MetaMask vs Trust Wallet daje preporuke za kripto novčanike. Međutim, morate biti oprezni kada trgujete ili kupujete kriptovalute. Ne treba dugo da shvatite da vaši ključevi nisu jedina stvar kojoj imate pristup. Za prijenos vaše digitalne valute trebat će vam adresa novčanika. Trust i MetaMask su dva primjera takvih platformi, koje se stalno uspoređuju i suprotstavljaju zbog ovog primarnog razloga.

Nemate vlasnička prava ako pohranjujete kripto imovinu na bilo kojoj burzi ili skrbniku treće strane. Vaša kriptovaluta nije samo na milosti i nemilosti hakera. Što se događa ako burza bankrotira ili njezine račune zaplijene regulatori?

Što je MetaMask?

MetaMask Wallet daleko je jedna od najpopularnijih i najjednostavnijih aplikacija za Ethereum. MetaMask je osmišljen kako bi pohranjivanje kripto imovine temeljene na Ethereumu bilo jednostavno poput pregledavanja interneta. Također uklanja rizik povezan sa središnjim skrbništvom.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

ConsenSys je osnovao MetaMask 2016. Za njega je razvio svoju mobilnu aplikaciju 2019. Ovaj novčanik nije skrbnički, što znači da su privatni ključevi povezani s tokenima pohranjeni na korisnikovom telefonu i mogu izravno komunicirati s mrežom Ethereum. Korisnik prima datoteku koja sadrži privatne ključeve koji su kodirani u početnu frazu nakon instalacije. To korisniku omogućuje potpunu kontrolu nad sredstvima.

Što je Trust Wallet?

MetaMask je novčanik Web 3.0 koji podržava širok raspon digitalnih sredstava i tokena izgrađenih na Ethereum platformi i izvan nje. Trust Wallet radi na sličan način kao MetaMask. Ovaj decentralizirani kripto novčanik dolazi s mobilnom aplikacijom i podrškom za više od 100 000 digitalnih sredstava.

Viktor Radchenko, ukrajinski dizajner softvera sa sjedištem u SAD-u, osnovao je novčanik Trust 2017. Od tada djeluje kao novčanik za kriptovalute bez skrbništva.

Privatni ključevi Trust Walleta po dizajnu su pohranjeni na uređaju korisnika. Sve se transakcije izvode izravno s podržanim lancima blokova, bez uključivanja trećih strana.

MetaMask vs Trust Wallet – Značajke

MetaMask

MetaMask novčanik vam omogućuje pristup Ethereum blockchainu s jednog mjesta. To je u osnovi dodatak preglednika za Ethereum blockchain kojem se može pristupiti putem mobilne aplikacije. Dva načina na koja korisnici mogu pristupiti svojim digitalnim valutama su proširenje preglednika MetaMask i mobilna aplikacija.

Korisnici imaju pristup Ethereum blockchainu i mnoštvu drugih decentraliziranih aplikacija. Temeljen je na mobilnim uređajima i omogućuje vam slanje i primanje Ethereum tokena putem Ethereum lanca.

ČITATI  Litecoin. Sve što trebaš

MetaMask-ov trezor ključeva, koji je sigurnosna značajka koja pruža najbolju zaštitu, jedna je od njegovih najvažnijih značajki. MetaMask korisnicima pruža siguran način pristupa njihovoj digitalnoj imovini. Sigurno se prijavite pomoću ključeva računa u svoj novčanik i upravljajte transakcijama dok se događaju. Vaša imovina nadilazi Ethereum. Nakon što se sigurno prijavite u svoj novčanik, možete pristupiti Bitcoin blockchainu kao i drugim decentraliziranim aplikacijama.

Aplikaciju MetaMask podržava Google Chrome i njegovo proširenje za Chrome. MetaMask također podržava većinu mobilnih aplikacija i softvera. Aplikacija MetaMask podržava sve mobilne uređaje i omogućuje korisnicima pristup digitalnoj imovini bez ograničenja. MetaMask vam omogućuje povezivanje s mnogim decentraliziranim aplikacijama i siguran je multikripto novčanik.

Nakon što se prijave svojim privatnim ključem, korisnici mogu vidjeti svoju povijest transakcija i kontrolirati svoje emitirane transakcije. Sa svojim privatnim ključevima i QR kodovima, ovaj Ethereum novčanik jedan je od najsigurnijih na tržištu. Lako je pristupiti MetaMasku jer nije ograničen na mobilnu aplikaciju, već se može koristiti i putem našeg proširenja preglednika.

Privatni ključevi omogućuju korisnicima da svoj identitet i privatni profil zaštite od drugih. Sučelje ovog kripto novčanika je jednostavno i omogućuje korisnicima pregled statusa transakcija. Korisnici ih također mogu odbiti ili prihvatiti. Samo korisnici mogu slati ili primati tokene temeljene na Ethereumu ako to odobre putem svoje dApp. Da biste omogućili nastavak transakcija, potrebni su ključevi računa.

Trust Wallet

Trust novčanik certificiran je za pametni lanac Binance. Korisnici novčanika od povjerenja mogu pristupiti značajkama Binancea kao i mnogim drugim mrežama koje su dostupne s Binanceom. Korisnici Binance/Trust Walleta uskoro bi mogli pristupiti dodatnim prilagođenim mrežama, kao i mnogim drugim značajkama integracije i praćenja. Ove značajke omogućuju korisnicima stvaranje više novčanika i bolji pristup prekrasnom svijetu kripto.

Trust Wallet podržava kriptovalute, a također je i Ethereum Wallet. Trust novčanik omogućuje korisnicima pohranu i slanje Bitcoina, kao i primanje i slanje digitalne imovine. Korisnici također mogu dodati žetone i kovanice u svoje novčanike po želji. Novčanik od povjerenja omogućuje pohranjivanje raznih kriptovaluta i omogućuje transakcije s najvećom sigurnošću i sigurnošću.

Korisnici Ethereuma moći će slati i primati ERC721 tokene zajedno s drugim vrstama ERC tokena. To pokazuje da se novčanik Trust ne ograničava na jednu vrstu kriptovalute ili tokena. Trust Wallet omogućuje nam pristup različitim digitalnim sredstvima kao što su kriptovalute, NFT-ovi i ERC-ovi.

Trust novčanik podržava NFT-ove, kriptovalute i možemo trgovati NFT-ovima s drugim artiklima i igrama. NFT igre i zabava mogu se koristiti za pomoć korisnicima da zarade novac i steknu interes da rade nešto u čemu uživaju. Korisnici Trust Walleta također mogu pristupiti DeFi platformama i DApp pregledniku putem svog trust walleta. Korisnici Trust Walleta mogu kreirati višelančane aplikacije u Ethereum Dapp svijetu koristeći jednostavan API i dApp preglednik.

ČITATI  Dogecoin - Zašto su ljudi toliko poludjeli za ovom meme valutom?

Korisnici Trust Walleta imaju mnoge zaštite od cyber napada. Kako bi se osigurala sigurnost kripto imovine, korisnici Trust novčanika imaju pristup Touch ID-u, lozinkama i Face ID-u. Dostupna je i dvofaktorska autentifikacija. Od vitalne je važnosti da zapamtimo svoje privatne ključeve u slučaju zaključavanja jer je to jedini način da pristupimo svojim sredstvima i kriptoimovini.

Trust Wallet je novčanik koji korisnicima omogućuje jednostavno snalaženje u kripto svijetu. Funkcionira na sličan način kao debitna kartica, kako u pogledu dostupnosti tako i u pogledu evidencije transakcija. Kompatibilan je s najvećim blockchain mrežama, a korisnici se mogu sigurno prijaviti za pristup svijetu decentraliziranih financijskih usluga.

MetaMask vs Trust Wallet – razlike i sličnosti

Razlike

MetaMask radi s bilo kojim kompatibilnim internetskim preglednikom, dok Trust Wallet koristi kripto novčanik temeljen na webu. Trust Wallet, mobilni novčanik temeljen na aplikaciji, podržava Android i iOS.

Korisničko sučelje je još jedna razlika: sučelje MetaMaska ima čist izgled i dojam dok je sučelje Trust Walleta više minimalističko nego elegantno.

Trust Wallet, uz svoj potpuno funkcionalni novčanik za kriptovalute, također je trgovina aplikacija (dApps) za decentralizirane aplikacije. To olakšava pregledavanje Trust Walleta i pronalaženje novih aplikacija koje bi vas mogle zanimati.

Ovo čini Trust Wallet drugačijim od ostalih novčanika za kriptovalute koji mogu upravljati samo vašom kripto imovinom. Trust Wallet ima ugrađenu mjenjačnicu koja vam omogućuje kupnju/prodaju kriptovaluta kreditnim/debitnim karticama i bankovnim prijenosima.

Oba alata mogu upravljati ERC20 i ERC721 tokenima temeljenim na Ethereumu, ali MetaMask korisnicima omogućuje prebacivanje između valuta temeljenih na ETH putem ShapeShift API-ja. S druge strane, Trust Wallet vam omogućuje samo slanje i primanje valuta temeljenih na ETH.

MetaMask podržava mnoge blockchaine, osim Ethereuma. To uključuje Bitcoin putem Rootstock protokola (RSK) kao i Litecoin putem Litewallet protokola (LTC). Trust Wallet, međutim, podržava samo Ethereum putem svog izvornog sučelja.

MetaMask može pristupiti DApp-ovima sa stolnih uređaja, ali vam ne dopušta pohranjivanje Ether novčića ili kripto imovine. Korisnici mogu prenositi sredstva između novčanika pomoću MetaMaska.

Trust Wallet, s druge strane, nudi siguran način za korisnike kripto sredstava za pohranu Ether kovanica na pametni telefon.

Trust Wallet podržava samo sredstva temeljena na Ethereumu kao što su ETH, KNC i OMG, dok MetaMask podržava Ethereum i Bitcoin.

MetaMask nudi integriranu funkciju razmjene koja vam omogućuje kupnju ETH i BTC putem Coinbasea izravno iz proširenja vašeg preglednika. Trust Wallet, međutim, ne nudi ovu značajku.

Sličnosti

Oba novčanika olakšavaju prebacivanje između glavnih i testnih mreža. Ovo je izvrsno za povezivanje s drugim korisnicima i testiranje novih aplikacija.

ČITATI  Predviđanje cijene Dogecoina: Prognoza cijene DOGE za 2024., 2025. i 2030.

MetaMask vam omogućuje uvoz novčanika u Trust Wallet putem a.json ili .csv datoteka.

Bez stvaranja zasebnih računa za svaku mrežu, možete se povezati na više mreža s bilo kojim novčanikom. Jednostavno izvezite svoj privatni ključ iz jedne mreže da biste ga koristili na drugoj!

MetaMask kao i Trust Wallet omogućuju korisnicima slanje i dobivanje Ethereuma (ETH tokena) s bilo koje lokacije u svijetu bez potrebe za računom na centraliziranim burzama kao što su Binance ili Coinbase.

Sučelje oba novčanika zaštićeno lozinkom omogućuje korisnicima pregled povijesti transakcija, provjeru stanja i generiranje novih kodova za praćenje. Korisnici također mogu provjeriti status svojih transakcija jednostavnim klikom na gumb na stranici ili unosom broja.

Oba novčanika su kompatibilna s ERC20 tokenima.

Oba podržavaju sve glavne platforme, uključujući Android, Chrome, Firefox, iOS, Android i iOS. MetaMask možete koristiti sa svog tableta ili pametnog telefona preuzimanjem Android ili iOS aplikacije. Trust Wallet će raditi u vašem pregledniku ako preuzmete aplikaciju za svoj uređaj (iOS, Android), a zatim je možete integrirati u svoj preglednik.

Ove dApps omogućuju korisnicima izravnu interakciju s njima iz svojih preglednika putem web3 API-ja (Application Programming Interface).

Ovi su alati otvorenog koda tako da svatko može doprinijeti njihovom razvoju i poboljšanju podnošenjem ispravaka pogrešaka ili funkcionalnosti koje bi želio vidjeti u budućim izdanjima.

Ovi alati omogućuju korisnicima stvaranje obavijesti za prijenos tokena i pregled povijesti transakcija.

MetaMask vs Trust Wallet – koji je bolji?

Upotrebljivost

 • Trust Wallet olakšava sigurno pohranjivanje, slanje i primanje digitalnih sredstava.
 • Aplikacija se također može koristiti za stvaranje interesa za blockchain igre, prikupljanje kriptovaluta i NFT-ova, kao i za dobivanje pristupa većini DApps ili Defi platformi.
 • Metamask omogućuje korisnicima sigurno povezivanje s decentraliziranim aplikacijama putem usklađene aplikacije za pametni telefon. Pohranjuje i nadzire operacije i ključeve računa. Korisnici također mogu slati i primati imovinu ili kriptovalute temeljene na Ethereumu.

Sučelje

 • Trust Wallet ima modernije i korisnije korisničko sučelje od MetaMaska.
 • Novčići su poredani logičnim redoslijedom, što ga čini manje kaotičnim.
 • Trust Wallet također ima funkciju obavijesti koja vas obavještava kada primite token.

naknade

 • U svijetu kriptovaluta naknade su ključne jer čine značajan dio prihoda tvrtke.
 • Trust Wallet ne naplaćuje naknade za korištenje svoje platforme.
 • Novčanik naplaćuje malu naknadu za transakciju, koju oni ne koriste za vlastiti profit, već plaćaju validatore i rudare za njihov naporan rad.
 • MetaMask, s druge strane, ne naplaćuje ništa za svoju platformu.
 • Međutim, da biste pokrenuli transakciju na platformi, morat ćete imati nešto Ethereuma.

Presuda: MetaMask vs Trust Wallet

Postoji mnogo opcija za DeFi novčanike. Korisnici imaju mnogo izbora, ovisno o značajkama koje najviše cijene.

MetaMask je etabliraniji novčanik i ima vjerne sljedbenike. Međutim, Trust Wallet jednako brzo stječe popularnost među onima koji žele fleksibilni novčanik bez skrbništva koji podržava više Blockchaina.

Oba novčanika mogu se lako koristiti, ali je Trust Wallet možda najlakši za korištenje zbog svoje integracije s razmjenama trećih strana.

Vezani članci

Kako kupiti Dash

Ako tražite platformu za internetsko trgovanje koja vam omogućuje trgovanje kriptovalutom Dash, eToro se visoko preporučuje. Platforma za trgovanje, koja je pokrenuta 2007., stekla je

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.