logoicon

TopBrokeri.com

Prognoza Ethereuma: predviđanje cijene ETH 2024., 2025. i 2030.

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp

Ovo predviđanje cijene Ethereuma pomoći će vam da odlučite vrijedi li Ethereum kupiti ili uložiti u njega. Također pokazuje moguću cijenu Ethereuma u 2024. i 2025. godini.

Može li druga po veličini kriptovaluta u svijetu zadržati ili poboljšati svoju poziciju u 3 do 8 godina? Koji argumenti to podupiru, a koji ne?

Budući potencijal Ethereuma mogao bi biti golem. Mnogi Internet 3.0 smatraju Internetom budućnosti. Možete kreirati vlastite DAO ili dApps putem platforme.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Kretanje cijene Ethereuma u 2024.: Tehnička i tržišna analiza

Kretanje cijene Ethereuma u 2024. godini podložno je širokom rasponu predviđanja, odražavajući kako tehnički napredak tako i evoluciju tržišnog sentimenta. Kombinacija faktora poput prijelaza Ethereuma na Proof-of-Stake, očekivane nadogradnje Protodanksharding i rastući institucionalni interes za platformu postavili su čvrstu osnovu za njegovu potencijalnu dominaciju na tržištu kriptovaluta.

Stručnjaci predviđaju značajne dobitke za Ethereum u 2024., s očekivanjima dostizanja novih povijesnih maksimuma. JPMorgan je izložio bullish perspektivu, naglašavajući nadogradnje koje ciljaju na smanjenje troškova transakcija i poboljšanje brzine transakcija kao ključne pokretače rasta Ethereuma. Slično, Raoul Pal iz Real Vision izrazio je povjerenje u performanse Ethereuma, predviđajući da bi mogao doseći približno 5.300 dolara u prvom polugodištu 2024., vođen povećanom likvidnošću i potencijalnom institucionalnom adaptacijom nakon uvođenja ETF-a na Ethereum.

Analiza tržišnog sentimenta, koju je sastavio MEXC Research, ukazuje na široki konsenzus za značajni rast, s predviđanjima cijene Ethereuma za 2024. u rasponu od 6.000 do ambicioznih 10.000 dolara. Ovaj optimizam temelji se na faktorima poput jedinstvenih mogućnosti stakinga Ethereuma i potencijala za ETF na Ethereum, što bi moglo privući značajna institucionalna ulaganja. Najveći držači Ethereuma akumulirali su ETH, što ukazuje na snažno povjerenje u njegovu budućnost.

Osim toga, korelacije cijena Ethereuma s drugim kriptovalutama sugeriraju njegovu ključnu ulogu unutar šireg tržišta. Pokazao je pozitivne korelacije s vodećim kovanicama po tržišnoj kapitalizaciji, što ukazuje na to da bi pokreti u cijeni Ethereuma mogli voditi ili pratiti opće tržišne trendove. Kratkoročne prognoze temeljene na prošloj izvedbi sugeriraju postupno povećanje cijene Ethereuma, s projekcijama koje ukazuju na porast na oko $2,705 do 20. veljače 2024.

Važno je pristupiti ovim predviđanjima s oprezom, budući da je tržište kriptovaluta poznato po svojoj nestabilnosti i podložno je utjecaju mnoštva vanjskih faktora, uključujući regulatorne promjene i makroekonomske trendove. Investitori i trgovci trebali bi provesti vlastita istraživanja i razmotriti traženje savjeta financijskih savjetnika prije donošenja investicijskih odluka.

Koji čimbenici utječu na cijenu Ethereuma?

Tržišni mehanizam ponude i potražnje, strah od regulacije i drugi čimbenici utječu na naše prognoze cijena Ethereuma.

Iako Ethereum nije toliko važan za pozornost vlasti od stablecoina ili Bitcoina, strah od propisa bi ipak mogao utjecati na cijenu Ethereuma.

Tržišni oprez iskazuju i investitori zbog zabrane plaćanja kriptovalutama u Indiji. No, blockchain tehnologiju koristi više od 400 tvrtki diljem svijeta, osiguravajući budućnost Web3.0.

Pozitivni cjenovni učinci za Ethereum od Factorsa

 • Ugled: Ethereum je jedan od najstarijih i najpouzdanijih blockchaina. Od 2017. tvrtka drži svoje neprekidno drugo mjesto u smislu tržišne kapitalizacije.
 • Stabilnost: Ether, kao i sve kriptovalute, podložan je fluktuacijama cijena i na njega mogu utjecati bikovska ili medvjeđa tržišta. Ali u usporedbi s drugim Krypto-Projekten ist die Volatilitat deutlich geringer ausgepragt.
 • Potencijal za rast: uvijek postoji više dApps. Startupi i programeri sada koriste Ethereum blockchain za izradu svojih aplikacija. Prema dappradar.com, više od 1500 dApps izgrađeno je na Ethereumu. Nijedan drugi blockchain se ne može pohvaliti više.
 • Funkcionalnost: Ethereum Blockchain može se koristiti na mnogo načina. Pametne ugovore i dApps usvojile su mnoge industrije. To može rezultirati zdravim tržištem, što može utjecati na prognozu Ethereuma.
 • Kanadska vlada podržava Ethereum Blockchain za državne transakcije. To bi ostalim zemljama značilo da je Kanada uspjela u ovom nastojanju. To bi mogli i oni istražiti.
 • Rješenja problema skalabilnosti: Ethereum programeri znaju da blockchain može dugoročno preživjeti samo ako može riješiti problem skaliranja. Ovaj je problem godinama bio velika briga. Očekuju promjenu algoritma konsenzusa s proof-of-worka na proof-of-stake. Tvrtka također radi na uvođenju Plasma protokola i šardinga. Prvi korak prema Ethereumu 2.0 sada poduzimaju programeri.
ČITATI  Predviđanja za cijene Solana za 2023., 2025., 2030

Bočna kretanja i oscilacije cijena mogu biti uzrokovani nedostacima Ethereuma

 • Skalabilnost: Ethereum blockchain trenutno obrađuje približno 15 transakcija u sekundi. To nije dovoljno za podršku velikim aplikacijama. Bit će više korisnika Ethereuma kako se budu stvarali pametni ugovori i aplikacije. To će dugoročno dovesti do uskih grla. Korisnici bi to mogli iskusiti uvođenjem Cryptokitties. Ali Vitalik Buterin, osnivač Ethereuma 2.0, tvrdi da Ethereum 2.0 dugoročno može omogućiti onoliko transakcija po minuti.
 • Konkurent: Ethereum nije bila prva kriptovaluta druge generacije. Ali nije jedini. Tron, EOS i NEO nude slične usluge i svi žele preuzeti tržište. NEO obrađuje 10.000 transakcija u sekundi i ima jači konsenzusni algoritam. Ethereum mora pronaći način da ostane ispred ostalih.

Ethereum blockchain koristi se za razvoj kriptovalute Ethereum u odnosu na ETH cijenu

“Spajanje” Ethereuma na Kilnu omogućilo je Ethereumu da napravi značajan korak prema učinkovitosti kroz PoS konsenzus. Prema podacima Ethereuma, prebacivanje bi moglo smanjiti potrošnju energije do 99% i potaknuti nove investitore.

Staking trenutno nije glavni dio procesa stvaranja novog Ethera, ali će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci utjecati na prognozu Ethereuma.

Prelaskom s PoW na PoS, priroda nagrada u blockchainu se mijenja. Nagrade za blokove zamjenjuju se zaradom od Ether Stakinga, što privlači više ljudi u blockchain.

Od početka 2022. bilježi se blagi porast broja aktivnih Ethereum adresa po danu. Na kraju ožujka dosegnuo je 550 tisuća korisnika.

To se može vidjeti u dnevnoj količini transakcija na Ethereum blockchainu. Snažno je porastao u posljednjoj 2021. godini.

CoinShares sugerira da je moglo doći do porasta korisnika 2022. godine zbog sukoba u Ukrajini. Inflacija i strah od sankcija uzrokovali su porast korisnika u Rusiji i Ukrajini. Ponekad je dnevni obujam trgovanja prelazio 80 milijuna USD.

Ethereum je pod povećanom konkurencijom

Na budući razvoj cijena ETH-a utjecat će učinak konkurencije. To smo uključili u našu prognozu za Ethereum.

Ethereum je bio prvi blockchain koji je programerima omogućio stvaranje decentraliziranih aplikacija (dApps) pomoću pametnih ugovora. Drži otprilike 55% (oko 197 milijardi USD) ukupne vrijednosti sektora (TVL). To pokazuje koliko je Ethereum relevantan i dominantan u svim lancima blokova, unatoč sve većoj konkurenciji.

Brzo rastuće područje nezamjenjivih tokena (ili NFT-ova) pokazuje važnost Ethereuma.

S gotovo 97% zaključane ukupne vrijednosti (TVL) i blizu 19,85 milijardi, Ethereum blockchain je dominantan igrač na kripto tržištima. Ovo je daleko ispod dominacije drugih konkurenata kao što su Terra, Cardano i Solana.

Layer 2 Ethereum programeri prikupili su velik kapital u NFT-u i poljima igara. Immutable, koji je specijaliziran za NFT igranje i nedavno je procijenjen na 2,5 milijardi USD.

Naša prognoza za Ethereum pokazuje da će Ethereum, drugi najveći blockchain po tržišnoj kapitalizaciji, i dalje biti najznačajnija mreža u nadolazećim godinama. Važno je ne podcijeniti konkurenciju jer su manje mreže često inovativnije.

Kratkoročna cijena Ethereuma: Trenutni razvoj cijena

Ethereum, druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, imao je uspješan srpanj. Do kraja kolovoza cijena Ethereuma porasla je sa 1147 dolara na više od 1750 dolara u jednom mjesecu. Za razliku od ostalih kriptovaluta, cijena Bitcoina nije značajno pala u kolovozu. Od kolovoza cijena Ethereuma dodatno je pala na niskih 1299 USD u listopadu u vrijeme objave. Najvjerojatniji scenarij je bočno trgovanje u rasponu od 1300 do 1350 dolara za listopad, pri čemu trenutno ne dominiraju ni bikovi ni medvjedi.

Kao i sva imovina na financijskim tržištima i Etheru, ulagači paze na geopolitičko okruženje. Ulagači su oprezni zbog neizvjesnih kamatnih stopa, stalnih napetosti u Ukrajini i Tajvanu.

Kriptovalute su same po sebi i neizbježno promjenjive. Na njih snažno utječu ponuda, potražnja, konkurencija i raspoloženje.

Mnogo je rasprava o spajanju Ethereuma.

Još jedna zanimljiva tema je nadolazeće Ethereum Merge. Iako je moguće da će Ethereum promijeniti svoj proces konsenzusa tijekom ovog procesa, nisu svi zadovoljni tom odlukom. Chandler Guo, poznati kineski rudar, javno se usprotivio spajanju.

Njegov cilj je ponovno račvati Ethereum, kao što je to učinio u “The DAO Hack”, koristeći Ethereum Classic. Guo planira još jednom račvati Ethereum sa spin-offom i nastaviti proces konsenzusa. Nova mreža će se zvati ETHPOW. Ova mreža će omogućiti rudarima POW blockchaina da nastave svoj rad.

Naša prognoza za Ethereum 2022

ETH je ove godine ozbiljno potučen. Početkom ove godine cijena ETH-a bila je iznad 3600 USD. Sad je ispod 1000 USD sedam mjeseci kasnije.

ČITATI  Kako kupiti SafeMoon: cijena i povijest SafeMoona

Počnimo s dugoročnim prognozama stručnjaka. Pogledajmo onda pobliže konkretna očekivanja za ovu nadolazeću godinu. Ethereum 2.0 najvažniji je pokretač cijena.

Pozitivni naslovi bit će generirani stalnim poboljšanjem mreže tijekom sljedećih mjeseci iu novoj godini. Ovo je znak velike nade. Taj bi se učinak mogao odraziti na rast cijene dionice.

Ethereum je najčešće korištena platforma za decentralizirane financijske aplikacije (DeFi), kao i nezamjenjive tokene. Ova dva područja brzo rastu u blockchain tehnologiji i pomoći će povećati Ethereumovu infrastrukturnu bazu.

Vanjska predviđanja cijena Ethereuma

Državni kapital – 2560 USD:

Gov Capital je predvidio da će Ethereum dosegnuti 2560 dolara do 2022.

NDAX – 6500 USD

Panelisti Ethereuma na Nasdaqu optimistični su u pogledu budućnosti Ethereuma. Očekuju da će 2022. dosegnuti 6500 dolara, 2025. 10,810 dolara, 2030. 26 338 dolara, 2030. 26 338 dolara.

Agencija za ekonomske prognoze – 1.783 USD

Prema njihovim predviđanjima, Ethereum će dosegnuti 1783 dolara u prosincu 2022., a 3834 dolara do prosinca 2025. prema Agenciji za ekonomske prognoze.

Walletinvestor – 2900 USD

Walletinvestorova prognoza oslanja se na tehničku analizu. Web stranica s prognozama navodi da je ETH solidna dugoročna investicija. Prema njihovim procjenama, Ether će i dalje vrijediti više od 2900 američkih dolara 2022. godine. Stručnjaci predviđaju da će cijena Ethera porasti na gotovo 4512 američkih dolara za godinu dana. Walletinvestor predviđa da će cijena Ethera porasti na pet znamenki do 2025. To bi bilo povećanje od gotovo 300-500% u usporedbi s trenutnom cijenom.

CoinPriceForecast 1700 USD

CoinPriceForecast, tvrtka specijalizirana za dugoročne prognoze, očekuje da će do kraja vidjeti cijenu od 1700 američkih dolara. To bi značilo povećanje cijene od 60%. Stručnjaci predviđaju da bi ETH mogao doseći cijenu od 3.214 USD do 2025.

Cryptoground – 2000 USD:

Prognoza Ethereuma tvrtke Cryptoground temelji se na povijesnim podacima koji se potom analiziraju pomoću njegovog algoritma dubokog učenja. Web stranica predviđa rast cijene Ethereuma. Cijena Ethereuma mogla bi porasti na više od 2000 američkih dolara za godinu dana. Analitičari predviđaju nagli porast u 2023. u usporedbi s prijašnjim prognozama. To bi moglo rezultirati cijenama ETH-a premašivanjem 4200 američkih dolara do 2023. Cryptoground predviđa da će cijena ETH-a porasti na 5400 američkih dolara 2025. godine.

Prognoza za cijenu Ethereuma u 2020

Ovo desetljeće moglo bi biti ključno za decentralizirane aplikacije budućnosti i Web3.0.

Kate Baucherel iz Galia Digitala kaže da bi cijena ETH-a mogla porasti na 25 000 USD 2025. Ovo je jedna od najtočnijih tržišnih prognoza koje smo vidjeli.

Ovo predviđanje pretpostavlja da će Ethereum ostati primarni blockchain za DeFi/dApps i da ga nijedna druga kriptovaluta ne može osporiti.

Prognoza za Ethereum u 2030

Kao i sa svim klasama imovine, teško je predvidjeti Ethereum za dugo vremensko razdoblje.

Blockchaini će se koristiti u igrama i drugim decentraliziranim aplikacijama. Očekuje se da će to biti jedan od najvećih tehnoloških trendova u sljedećem desetljeću.

Iako ne možemo predvidjeti cijenu Ethereuma u 2030. pomoću naših algoritama predviđanja, podijelit ćemo raspone očekivanih cijena. Ovaj raspon sugerira da će Ethereum premašiti svoju prethodnu najveću cijenu svih vremena od 4800 USD 2021. Bila je između 8000 i 50 000 USD.

Najvažnija partnerstva u Ethereumu

Ethereum je platforma koja omogućuje distribuiranje decentraliziranih aplikacija diljem svijeta. Ima mnogo koristi za to. Ethereum omogućuje tvrtkama i programerima stvaranje vlastitih aplikacija.

Ethereum je infrastrukturna platforma za mnoge aplikacije, kao što su NFT tržišta, kripto igre i decentralizirane razmjene (DeFi). Mnogi od tih projekata su partnerstvo između Ethereuma, pružatelja usluga, kao i timova koji ih provode.

Uspjeh svakog kripto projekta ovisi o partnerstvu. Ethereum, najpopularniji kripto projekt, ima mnogo partnerstava s tvrtkama.

Više od 350 tvrtki koristi platformu za sve vrste namjena. To uključuje tvrtke kao što su Nike, Reddit i FedEx, FedEx i FedEx, Microsoft, Intel i Amazon.

Ove tvrtke dokazuju da se Ethereum može koristiti posvuda. Mnogi brokeri i platforme za trgovanje dopuštaju Ethereum trgovanje.

ETH je sljedeća kriptovaluta koja se može kupiti na raznim tradicionalnim i novim platformama za trgovanje.

Posebno je kontroverzna bila vijest o PayPalovoj integraciji Ethereuma u svoju platformu za trgovanje. Popularni pružatelj usluga plaćanja PayPal omogućio je prodaju i kupnju Ethereuma izravno od milijuna kupaca.

Ethereum će i dalje biti valuta koju koristi Visa transakcijska mreža. Visa integrira USD Coin (USDC) putem platforme. Platforma za kriptovalute Vitalika Buterina sada će biti integrirana u najveće tradicionalne platne mreže.

Popularni neobrokeri često svojim klijentima nude mogućnosti trgovanja ETH-om. Trade Republic, popularni neobroker, omogućuje vam kupnju ETH i drugih kriptovaluta. Također uključuje brokere Revolut i Justtrade.

ČITATI  William Hill Recenzija: Što treba znati

Evo kratke povijesti Ethereuma: kada je stvoren i zašto.

Vitalik Buterin (rusko-kanadski programer) i Charles Hoskinson stvorili su Ethereum 2015. Etherum je na drugom mjestu po tržišnoj kapitalizaciji kriptovaluta. Posjetite eToro kako biste vidjeli potpuni popis trenutnih tržišnih cijena.

Ethereum je kriptovaluta druge generacije. Blockchaini prve generacije mogu biti kriptovalute poput Bitcoina. Prvenstveno se koriste kao sustavi za pohranjivanje i prijenos novčanih vrijednosti. Nije neuobičajeno kupiti Bitcoine kako bi ih zadržali.

Pobornici Ethereuma vjeruju da blockchain može učiniti više od toga i vide ga kao internet budućnosti. Ethereum Blockchain prvi je uključio pametne ugovore. To je omogućilo stvaranje decentraliziranih aplikacija (dApps).

Povijest cijena Ethereuma

Godine 2013. programer Vitalik Buterin razvio je Ethereum. Mreža je zaživjela sljedeće godine nakon crowdfundinga i razvoja. Ethereum je otvoreni blockchain koji podržava pametne ugovore i digitalni novac. Također omogućuje globalna plaćanja i druge aplikacije. Buterin se pobrinuo da se na platformi mogu graditi decentralizirane aplikacije (DApps). Za budućnost smo pronašli mnoge sjajne DA aplikacije u koje možemo ulagati.

Iako je Ethereum fluktuirao tijekom 2015., početkom 2016. doživio je ogroman skok. Od siječnja 2016. do ožujka 2016. ulagači su uživali u porastu od 1300%, s cijenama u rasponu od 1 do 15,20 USD. Cijena je izgubila više od pola svoje vrijednosti, a ETH je godinu zaključio na samo 8 USD.

Cijena Ethereuma ostala je stabilna od siječnja do ožujka 2017. Cijena je zatim naglo porasla u ožujku 2017., a zatim je nastavila rasti sve dok nije dosegla 53 USD u travnju 2017. Rast cijene nastavio se do kraja 2017., sa značajnim povratkom od 40%. Međutim, Ethereum je dosegao novi ATH u siječnju 2018. na 1430 USD.

Ethereum je pao na medvjeđe tržište nekoliko godina nakon ATH 2018. Novčić je pao na 97 dolara tijekom globalnih karantina u ožujku 2020. Investitori su tada bili u velikom strahu. Međutim, pad je bio privremen jer je Ethereum napravio V dno i počeo se penjati na 481 USD u rujnu 2020.

Cijena je fluktuirala do kraja studenog 2020. Cijena Ethereuma skočila je u prosincu i dosegla 4300 USD u svibnju 2021. Ovo je novi ATH. Ulagači koji su kupovali tijekom ožujka 2020. vidjeli su bikovsko tržište od 4600%. Nije bilo gotovo. Iako je Ethereum izgubio 60% nakon postavljanja ATH u prosincu 2017., oporavio se i dosegnuo 4840 USD u studenom 2021.

Ethereum pada od postavljanja ATH. Izgubio je 64% svoje vrijednosti da bi dosegao 1715 dolara do svibnja 2022. Iako smo vidjeli blagi porast cijene krajem svibnja, mogući su daljnji padovi. To bi bilo razumljivo jer je kripto tržište pokazalo da je sklono ponovnom testiranju prethodnih maksimuma. Ethereum će testirati najvišu vrijednost iz siječnja 2018. padom na 1400 USD.

 • Ethereum je stvoren 2013., a pušten je u rad 2015.
 • Cijena se kretala tijekom cijele 2015., prije nego što je došlo do rasta koji je dosegao 1300% u 2016. godini.
 • Nakon što je krajem 2016. pala na 8 dolara, u siječnju 2018. cijena je dosegla 1430 dolara.
 • Cijena globalnog zatvaranja pala je na 97 dolara u ožujku 2020., dok je cijena pala na 97 dolara
 • Formirano je V-dno i Ethereum je skočio na 4840 dolara u studenom 2021.
 • Od listopada 2022. cijena je izgubila 73% svoje vrijednosti od ATH-a.

Kako možete kupiti Ethereum?

Odabir platforme za kupnju Ethereuma je prvi korak. Sastavljen je popis pouzdanih mjenjačnica kriptovaluta koje vam omogućuju kupnju kriptovaluta.

Binance

Binance je najbolje mjesto za kupnju kriptovalute. Binance nudi širok raspon kriptovaluta i ima jednu od najnižih naknada na kripto tržištu. Binance nudi niz digitalnih sredstava i snažne sigurnosne značajke za zaštitu ulaganja ulagača.

Coinbase

Coinbase je još jedna mjenjačnica kriptovaluta koja je bila uspješna od svog početka prije više od deset godina. Coinbase podržava mnoge kriptovalute, uključujući vrhunsku digitalnu imovinu poput Bitcoina i Ethereuma, baš kao i Binance. Da, burza ima dozvolu za rad u Sjedinjenim Državama. To je zato što se tamo može pronaći vrlo malo kripto mjenjačnica zbog ograničenja.

eToro

eToro ima dobre rezultate u kriptovaluti. Oni koji žele ulagati u kriptovalute preferiraju eToro. eToro nudi širok raspon kriptovaluta, slično kao Binance i Coinbase. Možete ulagati u altcoine kao što su Cardano i XRP, kao i u najpopularnije kriptovalute kao što su Ethereum trgovci i Bitcoin.

eToro se ističe po niskim naknadama za trgovanje. Sviđa nam se što naplaćuju manje od Binancea, ali ne naplaćuju ni približno toliko da investitori ne budu zabrinuti.

Zaštićeni su jakim sigurnosnim sustavima i imaju jednostavan proces registracije. Također ih reguliraju i nadziru najprestižnije financijske institucije.

Također bismo trebali spomenuti činjenicu da eToro dopušta investitorima trgovanje dionicama kao i CFD-ovima. Tu su i Indeksi.

eToro nudi ulaganja u više sredstava. Vrijednost vaših ulaganja mogla bi porasti ili pasti. Vaš kapital je pod velikim rizikom. Kripto imovina može biti vrlo nestabilna i neregulirana. Nema zaštite potrošača.

Zaključak našeg predviđanja cijene Ethereuma

Skalabilnost je problem s Ethereumom. Vitalik Buterin i njegov tim trenutno rade na mnogim rješenjima ovog problema. Mnogi vjeruju da će Ethereum i dalje biti druga najpopularnija kriptovaluta.

Vezani članci

ltc

Litecoin. Sve što trebaš

Litecoin (peer-to-peer kriptovaluta) kreirao je Charlie Lee 2011. godine, bivši Googleov inženjer. To je decentralizirana kriptovaluta koja radi na platformi otvorenog koda sličnoj Bitcoinu. Litecoin

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.