logoicon

TopBrokeri.com

Najbolje platforme za kripto staking 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp

Crypto staking je čin “zaključavanja” vaših digitalnih tokena na određeno vrijeme kako bi se poboljšala sigurnost i funkcionalnost blockchain mreže. Tokeni za ulaganje zaradit će vam kamate.

Ovaj članak neće samo analizirati najbolje platforme za kripto staking u 2022., već će također pružiti brzi pregled načina na koji funkcionira ovaj sektor blockchain poslovanja.

Što je kripto staking?

Ulog je radnja u kojoj korisnik zaključava svoju gotovinu u novčaniku kriptovalute kako bi sudjelovao u funkcioniranju sustava dokaza o ulogu koji se temelji na blockchainu. Slično je kripto rudarenju po tome što pomaže mreži u postizanju konsenzusa i kompenzira sudionike.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Staking vam omogućuje provjeru valjanosti transakcija. To je predstavljeno brojem kovanica “zaključanih” u novčaniku. Stakeri, poput rudara na mreži temeljenoj na PoW-u, mogu biti potaknuti da dodaju transakcije ili pronađu nove blokove na blockchainu. Osim poticaja, PoS blockchain mreže su skalabilne i pružaju brze stope transakcija.

Kako funkcionira kripto staking

Kada ulažete svoju kripto imovinu, obvezujete je na blockchain kako bi mogla potvrditi transakcije i održavati mrežu. U zamjenu ćete zaraditi nagrade u kriptovaluti.

Ova je opcija dostupna samo za kriptovalute koje koriste metodologiju dokaza o udjelu za potvrdu transakcija. Za dovršetak transakcija ove se kriptovalute oslanjaju na validatore koji su uložili njihovu kriptovalutu. Validatori su odgovorni za provjeru transakcija i njihovo dodavanje u blockchain. Tada dobivaju naknadu za svoj trud. Dokaz o udjelu koriste određene kriptovalute kao primjer:

Iako je moguće uložiti svoju kriptovalutu bez pomoći pružatelja uloga, to nije tako jednostavno. Morate održavati svoju kriptovalutu u kripto novčaniku i pridružiti se skupu uloga. Usluge stavljanja uloga omogućuju vam trenutno postavljanje uloga na svoju kriptovalutu. Ovo je velika prednost ako vam nije ugodno pohranjivati Bitcoin.

Vrijedno je spomenuti da se pojam “staking”, koji se može odnositi na bilo koju metodu zarađivanja nagrada za vašu kriptovalutu, često koristi kao krovni pojam. Neki pojedinci krivo povezuju sheme posuđivanja kriptovaluta s ulogom. Unatoč činjenici da nisu, kripto posudbe mogu biti izvrsna metoda za zarađivanje kripto nagrada. Proširili smo naš popis stranica za ulaganje na usluge zajma.

Kako odabrati platformu za kripto staking

Vaša odabrana platforma za ulaganje trebala bi biti jednako značajna kao i vaše nagrade. Ako donesete pogrešnu odluku, mogli biste izgubiti svoje uložene novčiće i poticaje. Ovo su najučinkovitije metode za odabir platforme za ugradnju.

  • Ne vjerujte osnivačima ili osoblju DeFi platforme. To je osobito istinito ako niste tehnički potkovani. Posjetite Reddit ili Twitter da vidite što drugi ljudi misle o protokolu. Obično programeri mogu otkriti rizik od povlačenja tepiha i obavijestiti zajednicu ako otkriju bilo kakve nedostatke koda ili pogrešne aktivnosti.
  • Nemojte se zanositi APY-ovima ili godišnjim poticajima. Također biste trebali razmisliti o ugledu i starosti platforme.
  • Umjesto da izlažete svoju kripto imovinu lažnim platformama kao što su Maker i Cool Wallet koje nude velike povrate uloga, držite se legitimnih platformi kao što su Maker i Cool Wallet.
  • Koristite pouzdanu analitiku kao što je CoinMarketCap za provjeru valjanosti informacija o sustavima koji se temelje na PoS-u. To uključuje usluge udjela trećih strana i sustave koji pružaju ulog kao uslugu.
  • Prije nego što uložite ulog, svakako razumite propise i ograničenja procesa. Ova pravila određuju mora li novčanik biti online 24 sata dnevno, mora li se kripto staking ohladiti prije nego što se može skinuti s uloga i koja je minimalna vrijednost uloga.

Crypto Staking vs. Mining

Uobičajeno je zamisliti da su rudarenje i udio međusobno zamjenjivi pojmovi. Ovi nazivi se odnose na nekoliko postupaka.

U rudarenju se to koristi za provjeru valjanosti i autentifikaciju novih transakcija na određenoj blockchain mreži. U većini slučajeva, rudari moraju instalirati skupu opremu u specijalizirane strojeve koji troše ogromne količine energije. U zamjenu za svoj trud, rudari mogu osvojiti poticaje za proizvodnju novih kovanica. Svakih 10 minuta, na primjer, Bitcoin uspješnim rudarima plaća 6,25 BTC.

Važno je da rudarenje može biti vrlo skupo, posebno na popularnim mrežama poput Bitcoina. Staking je tako privlačniji. Ne morate kupiti nikakvu opremu ili koristiti puno energije da biste uložili bitcoin online. Jednostavno je poput odabira najbolje platforme za kripto staking za vaše potrebe, deponiranja tokena i zatim sjedenja i uživanja u vašem pasivno generiranom novcu.

Najbolje kripto staking platforme

Suzili smo našu potragu za najboljom platformom za kripto staking ove godine na temelju niza kriterija. To uključuje parametre kao što su dostupni prinosi, razdoblja zaključavanja i broj pratećih kovanica.

Istražili smo sigurnost kako bismo utvrdili je li svaka platforma licencirana. Koji mehanizmi za kripto staking postoje?

Nalazi naših recenzija bitcoin staking platformi navedeni su u nastavku.

Podržati

Uphold pruža dobre kripto alternative za ulaganje i nagrađivanje za maksimalnu zaradu, koja može doseći 19,5% godišnje.

Uphold vam omogućuje da uložite ETH, ADA, SOL i XTZ.

Svaki tjedan dobivate poticaje za ulaganje i možete odabrati hoćete li ulagati ili ne na temelju bilo koje kripto imovine koju posjedujete.

Uphold zahtijeva najmanje četiri dana pripreme prije nego što počnete s ulogom. Od datuma pisanja, plaćate 15% naknade na nagrade za ulog. Ovo je već izmijenjeno kako bi se uračunao godišnji postotak prinosa.

petorka

Quint, potpuno novi kripto ekosustav, ima najbolji mehanizam za ulaganje od bilo koje postojeće platforme. Korisnici Quinta imaju pristup više od pukog skupa uloga. Quint ih naziva “super-staking” bazenima.

Quint ima dvije vrste skupova sa super visokim ulozima. Luksuzni Raffles bazeni su na prvom mjestu. Nagrade u tim skupovima uključuju hotelske boravke, najam automobila i avionske karte. Quint će povećati vrijednost ovog skupa kako sve više korisnika ulaže QUINT tokene.

Druga vrsta super-staking pool-a je Quintessential Pool. Ovi bazeni pružaju zajamčene pogodnosti kao što su besplatni hotelski boravci, jeftine zrakoplovne karte, doživljaji superautomobila i još mnogo toga. Nagrade Quintessential Pools isporučuju se u obliku NFT-ova koji otključavaju navedene nagrade.

Obje vrste super-staking poolova imaju interes za QUINT tokene. Quint namjerava osigurati redoviti skup s boljim kamatama za pojedince zainteresirane za druge kripto valute. Quint sada nudi do 16,18% APY kamata na nagrade iskorištene u QUINT-u.

Vlasnici QUINT tokena imaju pravo na dodatne pogodnosti. Vlasnici tokena imaju pristup Quintovom privatnom Metaverse Arts Clubu, kao i Quintovom tržištu za kupnju personaliziranih artikala. QUINT se također može koristiti za kupnju NFT-ova koji su dostupni samo na Quintovoj NFT tržnici.

Kraken

Krakenov poticaj za ulaganje dostupan je za više od desetak različitih kriptovaluta. Neka mjesta naplaćuju više od 23% svake godine, što je najviše od svih platformi koje analizira NerdWallet. Provjerite tečaj za kriptovalutu koju želite koristiti. Hvali se i likvidnost usluge. Ne postoji minimalno vrijeme u kojem morate uložiti svoj bitcoin da biste dobili nagrade. Međutim, što više uložite, veća je vaša isplata. Ovisno o korištenoj kriptovaluti, nagrade se dijele jednom ili dva puta tjedno.

Moj spremnik

MyCointainer pruža izvanredne usluge za automatsko ulaganje i dijeljenje udjela na masternodu.

U određenoj blockchain mreži, masternodovi su jednostavno vrjedniji od normalnih čvorova. Imaju veći udio, ostvaruju različite aktivnosti i mogu zaraditi više novca.

U vrijeme pisanja, isplate su iznosi zarađeni kroz masternode i normalno ulaganje. U budućim izdanjima MyCointainer osigurava segregaciju.

Za razliku od drugih kripto tržišta, MyCointainerom upravljaju regionalne financijske obavještajne jedinice (FIU). Također možete koristiti MyCointainer za izradu vlastitog novčanika i ulaganje u njega. To vam omogućuje korištenje vaših privatnih ključeva, koji su nedvojbeno sigurniji od tradicionalnih uloga. Ovo je malo teže, no MyCointainer nudi opsežne upute koje će vam pomoći.

Oni također izričito navode troškove povezane s određenim udjelima u novčićima. MyCointainer vam omogućuje da zaradite složenu kamatu na svoje poticaje, maksimizirajući svoj prihod.

Coinbase

Na svojoj glavnoj platformi Coinbase nudi ograničenu količinu valuta koje se mogu uložiti i dodijeliti. Korisnici Coinbase novčanika, s druge strane, imaju dodatne alternative. To im omogućuje da kriptovalutu drže u vlastitom nadzoru. Na primarnoj platformi dostupno je pet sredstava s isplatama do 5%. Usluga novčanika sada nudi 26 sredstava. Nagrade variraju od 10% do 15% ukupnog iznosa. Ako ulažete na Coinbase, dobro obratite pozornost na uvjete likvidnosti. Prema Coinbaseu, otkupi mogu trajati nekoliko dana i mogu biti nemogući “u određenim slučajevima”. Stope raspodjele nagrada razlikuju se ovisno o stavci koja se ulaže i mogu varirati od dnevnih do kvartalnih.

Nagrade za Crypto Stakingvalute Non-stablecoin do 5%; stabilni novčići do 2%
Minimalni i maksimalni iznosi uloga Varijabilno ovisno o imovini (bez minimuma za ETH).
Razdoblje zaključavanja Razlikuje se ovisno o imovini
Sigurnosne i regulacijske značajke Regulira SEC i uvršten je na NASDAQ
Dostupne su dodatne nagrade Nije potvrđeno
Učestalost isplate Varijable – ovisno o sredstvu, dnevno do tjedno

Stake.Fish

Stake.Fish pruža platformu za uloge bez skrbništva. Oni uključuju opsežne video smjernice koje dopuštaju delegiranje i rad javnih validatorskih čvorova u raznim kripto mrežama.

To je također zamislivo, kao i kod platforme MyContainer. Svoj novčić možete dodijeliti javnom validatorskom čvoru uz skromnu cijenu. Oni obavljaju sav posao umjesto vas.

Za sve inicijative za ulaganje, Stake.Fish izričito definira njihove troškove usluge, procijenjene koristi, rok povezivanja i intervale isplate.

Unatoč činjenici da oni ne nude istu opciju klikanja kao drugi na našem popisu, to je još uvijek jedan od najboljih načina za ulaganje iz vašeg kripto novčanika. Ovo je jedini način da ga prevarite. To zahtijeva značajna ulaganja kao i tehničko znanje.

Ako možete razmišljati dalje od rješenja jednim klikom, ovo je izvrsno mjesto za početak Crypto Staking.

Crypto.com

Crypto.com osnovan je 2016. godine i od tada se razvio u jednu od najvećih svjetskih mjenjačnica kriptovaluta s milijunima kupaca. Crypto.com je dobro poznat po svojim jednostavnim, jeftinim uslugama razmjene koje rukuju s više od 250 različitih kovanica. Međutim, pruža brojne druge stavke povezane s kripto.

Crypto.com nudi zajmove za digitalnu imovinu, debitne kartice, kripto kreditne kartice i NFT tržišta. Kroz svoj Crypto Earn posao također pruža usluge stakinga. Korisnici računa koji su položili svoje željene digitalne tokene moći će dobiti kapitalne zajmove od Crypto.com. Krajnji zajmoprimac će vas svakodnevno obavještavati o kamatnoj stopi i uvjetima otplate.

Tri glavna kriterija utjecat će na to koliko ćete biti plaćeni. Za početak, stope APY mogu se razlikovati ovisno o tokenu. USDC i TrueGBP stabilcoin imaju APY od 12%, dok Bitcoin i Ethereum imaju 6,5%. Drugo razmatranje je jeste li spremni ostaviti svoje tokene zaključane na jedan, tri ili šest mjeseci ili bez ikakve klauzule o otkupu. Pročitajte našu recenziju kreditne kartice na Crypto.com za više informacija.

Konačno, ako uložite svoje CRO tokene, jedinstvenu digitalnu imovinu Crypto.com, možete zaraditi veće APY. Vaši tokeni mogu proizvesti kamatu kada Crypto.com posuđuje gotovinu, bez obzira na tokene ili uvjete koje odlučite uložiti. Pridruživanjem Crypto.com i dalje ćete moći pristupiti velikom izboru digitalnih tokena. Ovi tokeni iznose 2,99% kada se kupe debitnom karticom. Ova platforma je najprikladnija za aktivne trgovce.

Nagrade za Crypto Stakingvalute Stablecoin, USDT, USDC i DAI, itd. – do 14% / Ostali stablecoin, BTC, ETH CRO, LTC itd. – do 14,5%
Minimalni i maksimalni iznosi uloga Minimum – varira ovisno o novčiću (npr. 0,005 BTC, 0,15 ETH) / maksimum – 500 000 USD (ekvivalent u USD)
Razdoblje zaključavanja Fleksibilno – tri mjeseca, jedan mjesec ili prilagodljivo
Sigurnosne i regulacijske značajke NIST Cybersecurity Tier 4 Assessment / Stresstested by Kudelski Security
Dostupne su dodatne nagrade Kako se uloženi CRO povećava, APR raste
Učestalost isplate Tjedni

eToro Staking

eToro nudi Cardano (ADA) i Tron (TRX), kao i ETH staking na nekim lokacijama.

Minimalno razdoblje držanja za TRX i ADA je sedam dana.

Poticajne provizije eTora određuju se na temelju statusa članstva u klubu korisnika. Brončani članovi, primjerice, plaćaju maksimalnu naknadu od 25%, dok Diamond i Platinum+ članovi zarađuju 10%.

Kako biste dobili najviše koristi od ove platforme za kripto staking, poželjno je biti član eToro-a.

Binance

Binance je najbolja platforma za kripto staking za ljude koji žele zaraditi velike povrate. Popularna platforma za trgovanje podržava gotovo 100 različitih valuta za ulaganje, što omogućuje raznolik raspon projekata i APY-ova. Binance također nudi nekoliko načina za zaključavanje vaših tokena. To obično obuhvaća razdoblje od 10, 30 ili 60 dana.

Moonbeam (GLMR), koji se može kupiti na Binanceu, ima 10-dnevno razdoblje zaključavanja i iznimno visok prinos od 239%. U vrijeme pisanja, APY za Solanu i Shiba Inu je 8,78% (30 i 10,12% (10, respektivno). Binance će vam često pokazati da kraća razdoblja zaključavanja daju maksimalne nagrade.

Budući da se stope razlikuju na dnevnoj bazi, nećete moći zaključati promotivne APY-ove dulje od mjesec dana. Također bismo trebali imati na umu da svaki skup uloga ima ograničenje raspodjele, tako da se najbolje ponude mogu brzo rasprodati. Binance se može koristiti za trgovanje digitalnim valutama nakon što su ispunjeni vaši kriteriji za ulaganje. Platforma uključuje više od 1000 tržišta (60 u Sjedinjenim Državama) i naplaćuje vodeće cijene u industriji.

Za trgovine, Binance naplaćuje 0,10% svaki slajd. Za svakih 1000 USD obavljene transakcije naplaćuje se naknada od 1 USD. Još jedna popularna značajka je Binanceov kripto štedni račun. Polaganjem gotovine dobit ćete kamatu na kripto imovinu koju niste iskoristili. Konkretna stopa APY kojoj možete pristupiti bit će određena kriptovalutom koju odaberete i uvjetima zaključavanja. Fleksibilni štedni računi često imaju najniže kamatne stope.

KuCoin

KuCoin ima i fleksibilne i meke mogućnosti ulaganja. Nema čvrste brave na mjestu. Međutim, možete dobiti dodatne poticaje ako se upišete u njihove programe fiksne duljine uloga.

Postoji vrijeme otkupa za KuCoin sheme mekih uloga. Ovo je trenutak da prestanete ulagati kako biste povratili pristup ili dobili novčanu nagradu.

Polkadot (DOT), na primjer, ima trajanje otkupa od 28 dana. Ne budi zabrinut. Ovo je jedno od najkritičnijih razdoblja otkupljenja. Većina ostalih vrijednosti dostupna je samo tjedan dana.

Postoje neki minimalni kriteriji koji se moraju ispuniti da biste se kladili, bez obzira koliko su ulozi skromni.

KuCoin je nevjerojatna user-friendly platforma za kripto staking.

Prednosti i rizici Crypto Staking

Prednosti

Stvaranje pasivnog prihoda – prinosi mogu biti privlačni ili smiješni i mogu osigurati pasivni prihod osobama s različitim tolerancijama na rizik.

Ulog je jednostavan i niskog rizika. Usluge stakinga trenutno su dostupne na velikim burzama. Staking ne zahtijeva velika ulaganja za početak i troši vrlo malo energije.

rizici

Hakiranje/kibernetički napadi na razmjenu ili protokol su izvedivi, zbog čega mnogi investitori u kriptovalute kupuju hardverske novčanike. Također postoji mogućnost da će vrijednost novčića naglo pasti pod turbulentnim tržišnim uvjetima. Ako su vaši novčići zaključani tijekom vremena ulaganja, nećete ih moći likvidirati.

Ako vaši čvorovi validatora drže uložene tokene, mogli bi biti kažnjeni ako ne održavaju 100% neprekidno vrijeme obrade transakcija.

On-chain ili Off-lanac kripto staking?

Ključno je razumjeti hoće li se Crypto Stakingvalute odvijati u lancu ili izvan lanca. Najosnovniji tip bitcoin stakinga je on-chain staking. Vaši su tokeni uloženi na odgovarajuću blockchain mrežu.

To obično podrazumijeva preuzimanje cijele knjige blockchaina na vaše računalo i zatim povezivanje s čvorom s kompatibilnim novčanikom. To vam omogućuje da se izravno uključite u blockchain, ali uloge u lancu najbolje je prepustiti pojedincima koji bolje razumiju Bitcoin.

Ako ste novi u kriptovaluti i želite stvari učiniti jednostavnima, poželjna je usluga izvan lanca. Usluge izvan lanca pružaju najbolje platforme za ulaganje koje smo danas ispitali. To znači da za početak nije potrebno prethodno iskustvo.

To je zbog činjenice da se obvezujete na staking platformu, a ne na blockchain mrežu. Ne morate ništa drugo učiniti nakon što ste se odlučili za platformu za ulaganje i novčić.

Presuda

Ovaj detaljan vodič će vas naučiti sve što trebate znati o ulaganju u kriptovalute. Ovaj članak sadrži popis najboljih kripto platformi i valuta koje treba razmotriti u 2022.

Također smo razgovarali o opasnostima i prednostima kripto stakinga, kao i o tome je li bolji on-chain ili off-chain ugovor.

Otkriveno je da su Binance i Kraken najpopularnija mjesta za Crypto Staking klađenje. eToro Staking je, s druge strane, izvrsna opcija za američke potrošače.

Vezani članci

ltc

Litecoin. Sve što trebaš

Litecoin (peer-to-peer kriptovaluta) kreirao je Charlie Lee 2011. godine, bivši Googleov inženjer. To je decentralizirana kriptovaluta koja radi na platformi otvorenog koda sličnoj Bitcoinu. Litecoin

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.