logoicon

TopBrokeri.com

Litecoin. Sve što trebaš

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp
ltc

Litecoin (peer-to-peer kriptovaluta) kreirao je Charlie Lee 2011. godine, bivši Googleov inženjer. To je decentralizirana kriptovaluta koja radi na platformi otvorenog koda sličnoj Bitcoinu. Litecoin je nazvan “srebrom zlata Bitcoina”, jer ima mnogo sličnosti, a također je dizajniran da bude lakši za korištenje i transakcije.

Litecoin također koristi Blockchain za bilježenje transakcija. Međutim, koristi Scrypt algoritam rudarenja. Ovaj algoritam koristi više memorije nego Bitcoinov SHA256 algoritam. ASIC rudarenje otežava rudarenje Litecoina. Litecoin se također može rudariti s potrošačkim hardverom, što pomaže u njegovoj decentralizaciji.

Litecoin je također brži od Bitcoina u smislu vremena bloka. Novi blokovi generiraju se svake 2,5 minute umjesto 10 minuta za Bitcoin. To znači da se transakcije brže potvrđuju na Litecoin platformi.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Općenito, Litecoin ima za cilj biti brža, jednostavnija i učinkovitija alternativa Bitcoinu, istovremeno zadržavajući mnoge principe i značajke.

Zašto je Litecoin osnovan?

Charlie Lee (bivši Googleov inženjer) kreirao je Litecoin s ciljem da Bitcoin učini bržim i lakšim za korištenje. Bitcoin je već bio popularan kao decentralizirana digitalna valuta, no postojala su ograničenja u smislu brzine i skalabilnosti.

Charlie Lee je shvatio da se ta ograničenja mogu prevladati stvaranjem kriptovalute koja koristi drugačiji algoritam rudarenja i ima brže vrijeme blokiranja. Litecoin je pristupačnija, učinkovitija digitalna valuta od Bitcoina.

Charlie Lee je također vidio Litecoin kao priliku za eksperimentiranje s novim značajkama i idejama koje bi se na kraju mogle implementirati u Bitcoin. Također bi mogao stvoriti zasebnu kriptovalutu za testiranje svojih ideja, bez ugrožavanja stabilnosti Bitcoina.

Litecoin je osnovan kako bi riješio ograničenja Bitcoina. Nudi bržu i lakšu alternativu. Osim toga, služi kao poligon za nove ideje i kriptovalute.

Kako se upravlja litecoinom?

Kao i većina kriptovaluta, Litecoin ima decentraliziranu, globalnu valutu koju ne regulira niti jedno središnje tijelo. Transakcije na Litecoinu provjeravaju mrežni čvorovi i rudari diljem svijeta. Integritet mreže održava se mehanizmom konsenzusa koji se temelji na kriptografskim algoritmima.

Litecoinom ne upravlja jedno regulatorno tijelo. Međutim, podliježe zakonima i propisima koji su na snazi u svakoj zemlji u kojoj se koristi. Litecoin i njemu slične kriptovalute reguliraju u nekim zemljama poput Sjedinjenih Država financijske regulatorne agencije, kao što su Komisija za vrijednosne papire i burzu i Komisija za trgovinu robnim ročnicama.

Postoje mnoge varijacije u regulatornom pristupu kriptovaluti. Neke zemlje usvajaju popustljiviju politiku, dok druge provode strože propise. Decentralizirana priroda kriptovaluta, poput Litecoina, znači da ne moraju podlijegati istim centraliziranim propisima kao tradicionalni financijski instrumenti.

Je li litecoin još uvijek dobar izbor za ulaganje?

Iako sam jezični model umjetne inteligencije, ne mogu davati financijske savjete, mišljenja ili davati preporuke za ulaganja, ali mogu pružiti povijesne informacije o Litecoinu.

Litecoin, kao i većina kriptovaluta, bilježi značajnu volatilnost u svojoj cijeni i fluktuaciji od svog lansiranja 2011. Bilo je razdoblja s brzim rastom cijena i povećanja cijena, kao i razdoblja u kojima su tržišne korekcije ili pad. Krajem 2017. Litecoin je premašio 360 USD na najvišoj vrijednosti svih vremena, ali je zatim doživio nagli pad vrijednosti nakon pada kriptovalute 2018.

Važno je da ulagači razumiju da je tržište kriptovaluta vrlo nestabilno. Širok raspon čimbenika može utjecati na njegovu vrijednost, uključujući tržišne osjećaje, stope usvajanja kao i regulatorna kretanja. Ulaganje u kriptovalute kao što je Litecoin moglo bi biti riskantan pothvat i stoga ga treba oprezno razmotriti.

Ako razmišljate o ulaganju u Litecoin (ili bilo koju drugu kriptovalutu), ključno je istražiti, procijeniti svoju toleranciju na rizik i potražiti savjet financijskog stručnjaka.

Kako kupiti litecoin.

Litecoin se može kupiti ili prodati na raznim burzama kriptovaluta ili platformama za trgovanje. Ovo su osnovni koraci za kupnju Litecoina.

 1. Za kupnju Litecoina postavite kripto novčanik. Postoji mnogo opcija kada je riječ o novčanicima: desktop, mobilni ili online.
 2. Odaberite platformu za kriptovalute: mnoge mjenjačnice podržavaju Litecoin. To uključuje Coinbase i Binance, Kraken i Bitfinex. Prije nego što se odlučite za razmjenu, istražite njen ugled, naknade i korisničko iskustvo.
 3. Registrirajte se i potvrdite svoj račun: Stvorite račun za razmjenu i dovršite postupak verifikacije. Obično to uključuje davanje osobnih podataka.
 4. Položite sredstva: većina mjenjačnica dopušta vam polaganje sredstava bankovnim prijenosom, kreditnom ili debitnom karticom. Neke vam mjenjačnice omogućuju i uplatu drugih kriptovaluta.
 5. Kupite Litecoin Unesite iznos koji želite kupiti, provjerite detalje transakcije, zatim potvrdite svoju kupnju.
 6. Možete povući svoj Litcoin.

Važno je zapamtiti da će se postupak kupnje Litecoina razlikovati ovisno o tome koju mjenjačnicu koristite i gdje se nalazite. Svakako pročitajte i slijedite upute burze kako biste bili sigurni da je vaša transakcija sigurna i uspješna.

Evo kako doći do Litecoina na Binanceu

 1. Registrirajte se za Binance: prijavite se na web stranicu Binance ( www.binance.com ) i kreirajte račun. Slijedite postupak registracije, koji zahtijeva kreiranje lozinke i unos adrese e-pošte.
 2. Provjerite postupak: morat ćete potvrditi svoj identitet kako biste mogli koristiti sve značajke Binancea. Ovaj postupak zahtijeva da date osobne identifikacijske podatke. Obrada može potrajati nekoliko radnih dana.
 3. Položite sredstva. Nakon što je vaš račun verificiran, možete uplatiti sredstva na Binance. Kliknite na gumb “Uplati” pored bilo koje kriptovalute koju želite uplatiti, poput Bitcoina ili Ethereuma. Slijedite upute za prijenos sredstava.
 4. Krećite se trgovačkim parovima LTC/USDT i LTC/BTC klikom na Binance početnu stranicu. Zatim odaberite opciju “Trgovina” u gornjem izborniku. Zatim odaberite “Klasični” ili “Napredni” prikaz. Ovisno o tome želite li kupiti Litecoin u Bitcoinu ili Tetheru, odaberite LTC/BTC (ili LTC /USDT) trgovinski par.
 5. Pošaljite narudžbenicu: u sučelju za trgovanje možete odrediti iznos Litecoina koji želite kupiti. Također, pregledajte detalje transakcije. Možete postaviti ograničenje ili kupiti Litecoin po određenoj cijeni. Kliknite na gumb “Kupi” za potvrdu transakcije.
 6. Svoj Litecoin možete povući nakon dovršetka transakcije.

Važno je da imate na umu da se postupak kupnje Litecoina na Binanceu može razlikovati ovisno o tome gdje se nalazite i propisima burze. Binance je dao smjernice koje će osigurati sigurnu transakciju.

Koje novčanike možete koristiti za sigurno pohranjivanje litecoina?

Postoji mnogo opcija za odabir Litecoin novčanika. Svaki novčanik ima svoje jedinstvene značajke i sigurnosne mjere. Ovi novčanici su među najpouzdanijim i najsigurnijim Litecoinima.

 1. Ledger Nano S: Novčanik Ledger Nano S podržava više kriptovaluta kao što je Litecoin. Sadrži snažne sigurnosne značajke uključujući izvanmrežnu pohranu, zaštitu PIN kodovima i klauzulu o oporavku za vraćanje vašeg novčanika u slučaju gubitka ili krađe.
 2. Trezor : Trezor je hardverski novčanik koji podržava Litecoin (i druge kriptovalute). Ima slične sigurnosne značajke, uključujući izvanmrežnu pohranu kao i zaštitu PIN kodom.
 3. Exodus – Exodus je desktop novčanik za kriptovalute koji podržava Litecoin, kao i druge kriptovalute. Omogućuje korisničko sučelje s jakim sigurnosnim značajkama, uključujući dvofaktorsku autentifikaciju i lokalno šifriranje vaših privatnih ključeva.
 4. Atomic Wallet : Atomic Wallet radi na stolnim računalima i telefonima i podržava Litecoin, kao i druge kriptovalute. Omogućuje jednostavno sučelje s brzim transakcijama i ugrađenu zamjenu za trgovanje kriptovalutama.
 5. LiteVault: LiteVault vam omogućuje pohranu i upravljanje Litecoinom na mreži. Ima jaku enkripciju i dvofaktorsku autentifikaciju za dodatnu sigurnost.

Morat ćete uzeti u obzir svoje individualne preferencije i razinu tehničke stručnosti. Prije nego što pohranite svoje kriptovalute, uvijek napravite vlastito istraživanje.

Možete li rudariti litecoin?

Da, rudarenje Litecoina može se obaviti pomoću specijaliziranog hardvera i softvera. Litecoin koristi PoW algoritam konsenzusa sličan Bitcoinu. Zahtijeva rudare koji se natječu u rješavanju složenih matematičkih zagonetki u zamjenu za potvrđivanje transakcija i nagradu u obliku Litecoina.

Rudarenje Litecoina sada je teže nego ikada. Za mnoge rudare više nije financijski isplativo rudariti Litecoin sami. Danas se većina rudarenja Litecoina odvija u velikim rudarskim tvrtkama koje udružuju svoju računalnu snagu kako bi povećale svoje šanse za dobivanje nagrada za rudarenje.

Ako ste zainteresirani za rudarenje Litecoina, važno je da istražite hardverske zahtjeve i softver, kao i troškove i isplativost rudarenja u vašem lokalnom području. Rudarstvo je energetski intenzivno. To može značiti da ćete možda morati uložiti u infrastrukturu i opremu. Sve su to važni čimbenici koje treba uzeti u obzir prije donošenja odluke hoćete li rudariti Litecoin.

Je li Litecoin rudarenje isplativo

Profitabilnost rudarenja Litecoina ovisi o mnogim čimbenicima kao što su cijena i cijena električne energije, vrijednost Litecoina, učinkovitost vašeg hardvera za rudarenje, trenutne poteškoće i drugi čimbenici.

U ranim danima rudarenje Litecoina bilo je vrlo jednostavno i isplativo za pojedince koji su koristili vlastiti hardver. Pojedinačnim rudarima postalo je teže, no ostvariti profit rudarenje je postalo kompliciranije i manje isplativo.

Danas se većina rudarenja Litecoina događa u velikim rudarskim grupama koje kombiniraju svoju računalnu snagu kako bi poboljšale svoje šanse za dobivanje nagrada za rudarenje. Ti bazeni često naplaćuju naknadu za korištenje svojih usluga što može smanjiti vaš profit.

Ako razmišljate o rudarenju Litecoina, važno je istražiti i izračunati očekivanu dobit i troškove na temelju vaše situacije. Važno je upamtiti da tržište kriptovaluta može biti nestabilno i da cijena Litecoina može brzo varirati. To bi moglo utjecati na vašu profitabilnost rudarenja.

Koje su slavne osobe uložile u Litecoin i koje ga podržavaju?

Nema poznatih osoba za koje se zna da su javno podržavale Litecoin ili ulagale u njega. Međutim, važno je razumjeti da bi se ulaganje u kriptovalute, uključujući Litecoin, trebalo u potpunosti temeljiti na nečijem istraživanju i financijskoj situaciji. Nije preporučljivo oslanjati se na podršku slavnih osoba. Ulaganja u kriptovalute su visokorizična i spekulativna. Ulagači moraju biti spremni izgubiti cijelu svoju investiciju.

Vezani članci

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.