logoicon

TopBrokeri.com

Predviđanje cijene Dogecoina: Prognoza cijene DOGE za 2024., 2025. i 2030.

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp
cijena dogecoina
Naziv projekta Dogecoin
Ticker DUŽDŽ
Ukupna ponuda 132,670,764,300
Pokrenut 2013
Sve vrijeme visoko 0,7376 dolara
Službena stranica https://dogecoin.com/
Tržišna dominacija 1,71%
Tržišni rang 8

Dogecoin, popularni meme novčić, stvoren je od Litecoina 2012. godine. Nastao je u obliku šale na temelju internetskog memea o psu Shibu Inu. Zbog svoje povezanosti s Elonom Muskom, koji je posebno izrazio interes za novčić 2021., bio je vrlo popularan u novijoj povijesti. Trenutna cijena Dogecoina 2. studenog 2022. iznosi 0,1303 USD; to čini ROI Dogecoina od lansiranja 23059,46%.

Povijest cijena za DOGE:

Dogecoinom se prvi put trgovalo na burzama u prosincu 2013. po 0,0002 USD. Međutim, brzo je stekao popularnost i sada se trgovao po 0,0023 dolara. To je predstavljalo povećanje cijene od 1,061%.

Obujam trgovanja Dogecoinom privremeno je zasjenio Bitcoin u siječnju 2014., kada su sve ostale kriptovalute zajedno.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Cijena Dogecoina bila je 0,0000869 USD nakratko 6. svibnja 2015. To je njegova najniža točka od njegova početka.

Vrijednost Dogecoina nakratko je porasla početkom 2018., ali je ubrzo pala do iste sudbine kao i druge kriptovalute.

Nakon izjava Elona Muska 28. i 29. siječnja, izvršni direktor Tesle, Elon Musk, cijena Dogecoina porasla je za 339% na 0,032642 USD u siječnju 2021.

Kripto je nakratko dosegao svoju najvišu točku od svog stvaranja 8. svibnja 2021. na 0,682 USD po Dogecoinu.

Pokreti cijena Dogecoina i analiza u 2024.: Tehničke i sentimentne perspektive

U 2024. Dogecoin je pokazao mješavinu bikovskih i medvjeđih kretanja, pri čemu tehničke analize i tržišni sentiment pružaju uvid u njegove cjenovne akcije. Početkom 2024., Dogecoin je doživio značajnu volatilnost, s jednim izvorom koji bilježi oštar pad od oko 10% u jednom danu zbog širih tržišnih prodaja, sugerirajući medvjeđu kratkoročnu perspektivu. Ovaj pad bio je povezan s visokim trgovačkim volumenima, što ukazuje na aktivno sudjelovanje tržišta.

Tehnički pokazatelji pružaju detaljniji pogled na tržišni položaj Dogecoina. Kriptovaluta je uspostavila ključne razine podrške na $0.080417, $0.078446 i $0.077268, s razinama otpora na $0.083567, $0.084744 i $0.086716. Takve tehničke granice su ključne za trgovce koji prate otpornost cijene Dogecoina ili potencijalne izbijanja.

Štoviše, korelacija cijena Dogecoina s drugim kriptovalutama sugerira da su njegova tržišna kretanja donekle usklađena s širim trendovima kriptovaluta. Pokazao je pozitivnu korelaciju s kriptovalutama poput Polkadot (DOT) i XRP (XRP), što ukazuje na to da tržišna kretanja Dogecoina mogu biti pod utjecajem općeg tržišnog sentimenta i kretanja ovih povezanih sredstava.

Daljnja tehnička analiza na temelju obrasca silaznog kanala sugerira potencijalne buduće smjerove cijena. Ako Dogecoin slijedi ovaj obrazac, mogao bi doseći razine otpora od $0.09029 i $0.10674 ili pasti na podršku od $0.07421, ovisno o tome nastavi li se trend ili se obrne.

Dugoročni izgledi Dogecoina su mješoviti, s nekim izvorima koji predviđaju bikovske scenarije gdje bi DOGE mogao značajno porasti u vrijednosti. Međutim, postizanje takvih predviđanja ovisi o raznim faktorima, uključujući tržišne trendove, sentiment investitora i šire ekonomske uvjete. Tehničke analize ukazuju na to da je Dogecoin trenutno u slabom trendu s niskom volatilnošću, sugerirajući da značajne promjene cijena možda neće biti neposredne bez promjene tržišnih dinamika.

Za investitore i trgovce, praćenje kretanja cijena Dogecoina, razina podrške i otpora te tržišnih indikatora sentimenta poput indeksa straha i pohlepe mogu pružiti vrijedne uvide u potencijalne investicijske odluke. Trenutni medvjeđi sentiment prema tehničkoj analizi sugerira oprez, ali volatilna priroda kriptovaluta znači da se prilike za dobitke (ili gubitke) mogu brzo pojaviti.

ČITATI  Najbolje platforme za kripto staking 2022

Predviđanje cijene dogecoina na kraju svake godine između 2022.-2030

Započet ćemo s dijeljenjem predviđanja cijene Dogecoina generiranog pomoću algoritama iz Prognoze cijena kovanica :

Godina Kraj godine
2022 0,25 dolara
2023 0,24 dolara
2024 0,25 dolara
2025 0,29 dolara
2026 0,31 dolara
2027 0,37 dolara
2028 0,43 dolara
2029 0,49 dolara
2030 0,52 dolara

Dogecoin prognoza 2025

Yahoo Finance je nedavno izvijestio da se DOGE može kupiti na decentraliziranoj burzi. Novčić je uvršten na THORchain koji je decentralizirani protokol likvidnosti. Ovo je omogućilo povezivanje s Dogecoinovom Blockchain mrežom. Korisnici THORchaina sada imaju mogućnost zamijeniti DOGE za BTC ili druge tokene kroz ovo partnerstvo.

Ovo se može činiti beznačajnom stvari, ali ključno je za dugoročne izglede Dogecoina. Nositelji DOGE-a mogu ostvariti povrat svoje investicije ‘yield-farmingom’ kroz partnerstvo s THORchainom – bez prolaska kroz bilo kakve KYC provjere.

Ulagači će sada imati još jedan razlog da drže DOGE. Ovo je sjajna vijest za cjenovni potencijal Dogecoina. Ako Dogecoin uspije iskoristiti ovaj zamah i udružiti se s više decentraliziranih entiteta, to će povećati privlačnost kovanice za ulagače koji žele stvoriti pasivni tok prihoda.

Ako se to dogodi, naše predviđanje Dogecoina za 2025. predviđa da će se novčić vratiti na svoju najveću vrijednost svih vremena od 0,73 USD (a možda i više)

Evo predviđanja cijena Dogecoina za 2025. iz četiri vodeća izvora.

  • Cryptoground predviđa da će cijena dogea 2025. biti 0,468 USD
  • CoinPriceForcast predviđa da će cijena DOGE-a biti 0,27-0,29 USD do 2025.
  • WalletInvestor predviđa da će se cijena Bitcoina kretati od 0,0157 do 0,0108 dolara do 2025. godine.
  • Gov.Capital predviđa da će cijena ovog proizvoda biti 0,374 dolara do 2025. godine i 0,523 dolara na kraju 2025. godine.

Ne očekuje se da će DOGE ATH porasti iznad trenutne razine u 2025. Većina predviđanja ne predviđa da će DOGE premašiti 1 USD.

Predviđanja cijene dogecoina za 2030

Dogecoin je više od običnog memecoina kao što pokazuju mnoge prognoze Dogecoina. Duga povijest DOGE-a i obrasci koji se ponavljaju posebno su fascinantni. Postoje mnoge prognoze cijena DOGE koje se mogu napraviti, a koje se kreću od 0,52 USD do 3 USD.

Kratkoročnu procjenu Dogecoina teže je predvidjeti nego dugoročne prognoze. Zbog velike konkurencije altcoina i izostanka vijesti o Dogecoinu, tečaj će neko vrijeme biti pod pritiskom.

Mnogi vjeruju da je DOGE bezvrijedan, vjerujući da ima samo špekulativnu vrijednost. Ovo uvjerenje proizlazi iz tweetova Elona Muska. Kao što je povijest pokazala, također pokazuje pozitivnu korelaciju s cijenom Bitcoina.

I dugoročna povijest Bitcoina i pozitivna prognoza za Bitcoin su ohrabrujuće. Za razliku od drugih memecoina, nije moguće pretpostaviti da će Dogecoin nestati. Dogecoin će vjerojatno ispuniti predviđanja DOGE-a na 1 USD ili više, čak i ako cijena naglo padne u rasponu jednoznamenkastih centa. To je zbog dugoročnog rasta kripto tržišta.

Ovo su neka predviđanja Dogecoina iz popularnih izvora za 2030.:

  • Changelly predviđa da će prosječna cijena Dogecoina biti najmanje 3 dolara
  • CoinPriceForecast predviđa trgovanje DOGE-om na 0,52 USD
  • AMBcrypto predviđa da će se novčić trgovati po 2,91 USD godišnje do 2030.

Predviđanje dogecoina temelji se na osnovama

Prognoza cijene Dogecoina temelji se na temeljnim podacima. Ovo je najteži dio dobro utemeljene procjene, jer se one ne mogu točno izračunati s Dogecoinom.

Dogecoin, inflacijski coin, ima maksimalnu vrijednost koja je neograničena. To je u suprotnosti s drugim deflacijskim kriptovalutama. Količina DOGE koja se trenutno rudari je samo 5 milijardi. To odgovara stopi inflacije od oko 5%. Dogecoin se može koristiti kao pohrana vrijednosti samo u vrlo ograničenoj mjeri. Zbog toga su Dogecoin i druge kriptovalute vrlo tražene. Dogecoin ne radi u pametnim ugovorima, NFT igricama ili DeFi-ju.

Dogecoin ima samo tri značajke koje bi se mogle koristiti kao temelj za temelj.

  • Funkcija kolektora
  • Funkcija plaćanja
  • Kao predmet nagađanja

Ovo je posebno važno jer je Dogecoin postao živahna zajednica. Dogecoin se između ostalog može koristiti za prikupljanje sredstava i forume. Mnogi vlasnici DOGE vjeruju da je coin jednostavna, alternativna kriptovaluta. Dogecoin je poznat po svom sloganu “Zabavna i prijateljska internetska valuta”.

ČITATI  Kako kupiti Chainlink

Volatilnost dogecoina je velika, ali također ima funkciju plaćanja koju ne treba zanemariti. DOGE je posebno popularan u SAD-u. Dogecoin se može koristiti za kupnju ulaznica i artikala obožavatelja Dallas Mavericksa. Post Oak Motor Cars Houston također prihvaća DOGE za svoje luksuzne automobile. Najamnine u WeWorku također se mogu platiti putem DOGE-a. Iako nije moguće utvrditi može li se iz ovoga izvesti DOGE prilagodba prognoze Dogecoina, velika baza korisnika Dogecoina čini DOGE sve više prihvaćenim kao način plaćanja.

Dogecoin je također predmet špekulacija, što je u osnovi prilično štetno. Nestalnost DOGE-a, pak, protivi se njegovoj svrsi kao načina plaćanja, što je također razlog.

Dogecoin je kriptovaluta koja nema intrinzičnu vrijednost. Stručnjaci izdaju prognozu DOGE od 0 USD. Međutim, činjenice nisu tako jasne. Omiljena kriptovaluta Elona Muska puna je mnogih značajki, što joj daje intrinzičnu vrijednost. Također ima prednost u brzini u odnosu na druge kriptovalute poput Bitcoina i Ethereuma, kao i niže transakcijske troškove i prijateljskije okruženje. Međutim, ne postoji jasan “slučaj korištenja”, što znači da nema određenu svrhu. Budućnost Dogecoina ovisi o održivom scenariju primjene.

Međutim, ovi temeljni podaci otežavaju predviđanje cijene Dogecoina u budućnosti. Ove metode evaluacije olakšavaju. Temeljna razina Dogecoina može se smatrati neutralnom. Međutim, postoje prednosti i mane na trenutnoj razini cijena. Iako je trenutna razina cijene primjerena u određenim okolnostima, čini se pretjeranom s obzirom na tržišnu kapitalizaciju od približno 30 milijardi USD.

Pregled dogecoina

Dogecoin, kriptovaluta koja je osnovana 2013. godine, prvenstveno je za zabavu. Njegov logo sadrži simbol psa. DOGE je postigao izvanrednu izvedbu od približno 40 000% od svog IPO-a u prosincu 2013., što je pet puta više od Cardano-a.

Snažna zajednica i brze transakcije Dogecoina čine ga popularnom kriptovalutom. Također je prihvaćen u određenim područjima kao način plaćanja. To je omiljena kriptovaluta Elona Muska i drugih poznatih osoba.

Dogecoin je inflacijski coin koji izdaje oko 5 milijardi tokena svake godine. Ukupan broj kovanica trenutno je oko 132 milijarde DOGE. Kriptovaluta je osmišljena na vrlo jednostavan način i nema mapu puta. Iz tehničkih razloga nije ažuriran više od dvije godine.

Što je Dogecoin?

DOGE kripto radi na istim principima kao i Bitcoin: raspršivanje javnih ključeva. Vrlo je sličan izvornom kodu, uz samo manje izmjene. Ističe se velikom brzinom rudarenja. Svakih 60 sekundi dodjeljuje se nagrada. Ne trebate skupu opremu za rudarenje Dogecoina. Posao će obaviti obično osobno računalo.

Iako nije postojala jedinstvena vrijednost za blok iskopanih blokova na početku kripto ere, cijena je danas ista, što DOGE čini sličnijim drugim kriptovalutama.

Najvažnija značajka Dogecoina je njegova neumoljiva emisija. To sprječava rast cijene Dogea, ali programeri još nisu napravili planove za promjenu. Jedna provizija za prijenos privlači mnoge korisnike. Cijena usluge, bez obzira koliko prenosite je ista.

Što radi Dogecoin?

Dogecoin je više od meme coin-a. Ima stvarne slučajeve upotrebe koje ćemo detaljno opisati u nastavku.

Način plaćanja

Dogecoin je izvorno osmišljen kao način plaćanja. Zadržao je ovu oznaku od svog pokretanja 2013. Transakcijske naknade Dogecoina niske su, što ga čini idealnim za prijenose po niskim troškovima. Zbog popularnosti DOGE-a na društvenim mrežama, mnoge tvrtke, uključujući Nordstrom, GameStop i AMC, prihvatile su ga kao opciju plaćanja u prošlosti.

Nagađanje

Uvijek postoji rizik od gubitka novca, bilo da ulažete u Dogecoine ili kupujete najbolje metaverse kovanice. Izvanredni prošli prinosi Dogecoina dugo su bili favoriti špekulativnih ulagača. Ulagače posebno zanima brzo povećanje cijene Dogecoina u 2021. Bilo je mnogo rasprava o Dogecoin Subredditu u kojima se priželjkivalo sličan ishod u budućnosti.

Online davanje napojnica

Najomiljeniji slučaj korištenja Dogecoina je značajka davanja napojnica na Twitteru, koju smo prethodno spomenuli. Estetika i popularnost DOGE-a na društvenim medijima čine ga prikladnijim za online davanje napojnica od kriptovaluta poput ETH, ADA ili LTC. Korisnici Reddita imaju opciju koristiti DOGE za davanje bakšiša drugim korisnicima Reddita za objave koje im se sviđaju, što im daje još jedan razlog da posjeduju Dogecoin.

Nagrađivanje rudara

Dogecoinova blockchain mreža naziva se lanac “Pomoćni dokaz rada”. To znači da rudari mogu istovremeno rudariti DOGE i druge kripto kovanice. Nagrade u DOGE-u koriste se za poticanje rudara. Ove nagrade mogu biti vrijedne oko 10 dolara po danu ako rudarite brzinom od 9500 MH/s, prema CoinWarzu.

ČITATI  Trgovanje polugom - Jeste li spremni preuzeti rizik za velike povrate?

Što čini Dogecoin tako posebnim?

Dogecoin je izvorno stvoren kao meme valuta. Međutim, razvojni tim Dogecoina nikad se nije usredotočio na praktične primjene ili tehnička poboljšanja u usporedbi s drugim kriptovalutama. Dogecoin također ima svoje prednosti.

Transakcija je brža

Dogecoin je iste veličine bloka kao Bitcoin s 1 MB, ali ima veću brzinu obrade s potvrdom bloka od samo jedne minute. Bitcoin može potvrditi blokadu za manje od 10 minuta. Transakcije se dovršavaju u kraćem vremenu zbog brže obrade.

Decentralizacija

Dogecoin nije centraliziran jer ovisi o konsenzusu svojih rudara za odobravanje transakcija. DOGE je tržišno usmjerena kriptovaluta koja je privlačna i korisnicima kripto valuta i dionicima. Njegova srž je decentralizacija.

Dokazana energetska učinkovitost

Dogecoin ima manji utjecaj na okoliš od Bitcoina zbog brže obrade transakcija. Dogecoin je također manje energetski intenzivan, što zadovoljava potrebe ekoloških aktivista.

Što pokreće cijenu Dogecoina?

Grafikon cijena Dogecoina pokazuje impresivna povećanja cijena tijekom prošle godine, s troznamenkastim pomacima koji nisu neuobičajeni. Pogledajmo sada ključne čimbenike koji određuju tržišnu cijenu Dogecoina.

Spominjanja poznatih imena

Dodaje kredibilitet kriptovaluti kada je istaknuto ime spomene. To je vrijedilo za mnoge kriptovalute i također je odigralo značajnu ulogu u rastu cijene Dogecoina početkom 2021.

Elon Musk spomenuo je Dogecoin u svom pojavljivanju na SNL-u. No, o novčiću su govorili i Gene Simmons i Jake Paul. Snoop Dogg je također bio uključen. Kada imena poput ovih spominju kovanice, to privlači pozornost glavnih medija, što potiče male ulagače i potiče ih na kupnju kovanica, podižući njegovu cijenu.

Podrška zajednici

Reddit je bio odlično mjesto za pronalaženje Dogecoina, s više od 2,3 milijuna ljudi koji su koristili Dogecoin subreddit u vrijeme pisanja ovog članka. Novčić je također stekao veliki broj sljedbenika na platformama društvenih medija kao što su Instagram, Discord i Twitter.

Nagađanja nisu jedino čime se ova zajednica bavi. U brojnim izvješćima navedeno je da su se vlasnici Dogecoina diljem svijeta udružili kako bi pridonijeli više od 53 000 dolara u DOGE-u za ukrajinsku stvar.

Općenito raspoloženje na kripto tržištu

Prevladavajući osjećaj na kripto tržištu ima tendenciju utjecati na cijene DOGE-a. Unatoč činjenici da je kripto tržište eksponencijalno naraslo tijekom posljednjih godina, manji kovanice još uvijek slijede Bitcoinovo vodstvo u kretanju cijena. To znači da manji altcoini, kao što je DOGE, imaju tendenciju slijediti vodstvo BTC-a kada je u silaznom trendu. Altcoin također ima tendenciju rasta kada su ulagači raspoloženi prema BTC-u.

Kako kupiti Dogecoin

Dogecoin se može kupiti kao i druge kriptovalute. Postoji mnogo mjesta gdje možete kupiti dogecoin, ali mi preferiramo eToro zbog njihove jedinstvene ponude. Ako tražite pouzdanu brokersku tvrtku koja vam omogućuje besprijekornu kupnju dogecoina, trebali biste dati priliku eToru.

Ovako možete kupiti dogecoin na ovoj mjenjačnici.

Registrirajte se i potvrdite svoj račun

Prvo idite na eToro stranicu i kliknite na “Počni ulagati”. Da biste završili ovu fazu, ispunite svoje osobne podatke. Sljedeći korak je učitavanje jasne kopije vaše putovnice i vozačke dozvole. Kako biste potvrdili svoju adresu, morat ćete priložiti kopiju najnovijeg bankovnog izvoda ili računa za režije.

Položiti novac

eToro će od vas tražiti da položite novac kako biste nastavili s postupkom kupnje Dogecoina. Ako živite u Sjedinjenim Državama ili velikim europskim gospodarstvima, vaš minimalni depozit je 50 USD. To je 200 dolara za većinu drugih zemalja. Prihvatljivi načini plaćanja uključuju bankovne transfere, debitne i kreditne kartice, elektroničke novčanike te kreditne i debitne kartice.

Potražite Dogecoin

Ako imate novca u svom eTorou, možete upotrijebiti okvir za pretraživanje kako biste pronašli “Dogecoin” upravo sada. Čim se okvir za pretraživanje učita, kliknite ikonu Dogecoin. Za nastavak odaberite karticu “Trgovina”.

Naručite svoj dogecoin danas

Sada ćete vidjeti okvir za narudžbu. Sada ćete moći naručiti. Pritisnite opciju “Open Trade” kako biste poslali svoju narudžbu.

Zaključak: Koja će biti cijena Dogecoina 2030.?

Dogecoin je izvorno bio šala novčić. Čini se da nema nikakvih osnova. Međutim, ima odane i snažne sljedbenike, kao i utjecajne pristaše poput Elona Muska. Neki ljudi vjeruju da će ovaj novčić otići na nulu zbog svoje spekulativne prirode, ali većina korisnika koji ga koriste za napojnice i plaćanja vjeruje da će nastaviti postojati i premašiti granicu od 1 USD 2030. Mnogi predviđaju da bi mogao dosegnuti čak 3 USD.

Česta pitanja o cijeni Dogecoina u budućnosti

Dogecoin će ikada dosegnuti 1 dolar.

DOGE bi trebao značajan interes institucionalnih ulagača, kao i šire investicijske zajednice da dosegne 1 USD. Dogecoin bi trebao pronaći mnoge vrijedne slučajeve upotrebe, tako da je novčić koji u bliskoj budućnosti dosegne 1 USD malo vjerojatan, ali moguć.

Kolika je vrijednost Dogecoina u 2025.?

Predviđanje cijene Dogecoina za 2025. sugerira da bi mogla doseći 0,53 USD.

Koja je trenutna cijena za Dogecoin?

Trenutna cijena Dogecoina iznosi 0,1303 USD od 2. studenog 2022. Ova je cijena značajno porasla od listopada 2022., kada je Elon Musks preuzeo twitter.

Koja je bila najviša cijena Dogecoina?

Rekordna vrijednost Dogecoina je 0,7376 USD. To je postignuto zahvaljujući kombinaciji istaknutih spominjanja i velike potražnje trgovaca.

Vezani članci

Kako kupiti Dash

Ako tražite platformu za internetsko trgovanje koja vam omogućuje trgovanje kriptovalutom Dash, eToro se visoko preporučuje. Platforma za trgovanje, koja je pokrenuta 2007., stekla je

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.