logoicon

TopBrokeri.com

Cijena bitcoina, raspoloženje i prognoze

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp
btc

Na kretanje cijena Bitcoina u 2023. znatno je utjecala kombinacija tržišne dinamike, regulatornih kretanja i institucionalnih aktivnosti. Evo ključnih čimbenika koji pokreću ova kretanja:

 • ETF špekulacije i regulatorni razvoj:
  1. BlackRockov Spot Bitcoin ETF: Potencijalno odobrenje BlackRockovog Spot Bitcoin ETF-a stvorilo je velika očekivanja na tržištu, značajno utječući na cijenu Bitcoina. Akvizicija CUSIP-a od strane BlackRocka i uvrštavanje BlackRock iShares Bitcoin Trust na web stranicu Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) dodatno su potaknuli ova nagađanja​​​.
  2. Pravni napredak Grayscalea: Tekuća pravna bitka Grayscalea s američkom Komisijom za vrijednosne papire i burzu (SEC) oko pretvaranja njegovog Bitcoin Trusta u spot ETF dosegla je novu fazu. Prizivni sud okruga DC prisilio je SEC da preispita svoje početno odbijanje, pojačavajući nagađanja o skorom spot ETF odobrenju​​.
  3. SEC-ovo ponovno razmatranje zahtjeva za ETF: Očekivanja odobrenja ETF-a porasla su nakon izvješća da se SEC neće žaliti na sudsku presudu kojom je utvrđeno da je agencija pogriješila kada je odbila zahtjev za ETF kripto tvrtke Grayscale Investments. Ovaj razvoj događaja povećao je vjerojatnost odobrenja ETF-a.
 • Dinamika tržišta i obrasci trgovanja:
  1. Kratki pad u bitcoin fjučersima: značajnih 161 milijun dolara u bitcoin fjučersima je likvidirano, što ukazuje na kratki stisak. Ovaj je trend bio neobičan jer je porast započeo kratkim stiskanjem, a ne dugim nakupljanjem​​.
  2. Obrasci kupnje s vremenski ponderiranom prosječnom cijenom (TWAP): Pojava TWAP obrazaca kupnje i vidljive premije na Coinbaseu sugeriraju da glavni igrač, vjerojatno institucionalni investitor, koristi TWAP strategije za velike akvizicije Bitcoina, suptilno utječući na tržište​​.
  3. Aktivnost na tržištu opcija: S obzirom na to da kreatori tržišta opcija u Bitcoinu sve manje imaju gamu, svako kretanje promptne cijene BTC-a naviše se pojačava, pridonoseći rastu cijene Bitcoina​​.
 • Kretanje cijena:
  1. Značajan porast cijene: Bitcoin je porastao za 10% jednog ponedjeljka i daljnjih 5% u trgovini u Aziji, dosegnuvši najvišu razinu od svibnja 2022. na oko 34 872 dolara. Ovaj porast bio je dio šireg porasta kripto tržišta i povezanih dionica, pri čemu se cijena Bitcoina do sada udvostručila tijekom godine​​​​​​.
  2. Širi utjecaj na tržište: bikovsko raspoloženje u Bitcoinu također je utjecalo na druge kriptovalute poput Ethera, koji je zabilježio značajne dobitke, što ukazuje na širi rast kripto tržišta​​.
ČITATI  Prognoza za Bitcoin: Predviđanje cijene BTC-a za 2022., 2025. i 2030.

Ovi čimbenici zajedno upućuju na to da su kretanja cijena Bitcoina u 2023. bila vođena mješavinom regulatornih predviđanja, institucionalnog angažmana i složene tržišne dinamike, što je dovelo do značajne volatilnosti cijena i interesa za kriptovalutu.

Trenutačno raspoloženje i predviđanja za Bitcoin u 2023. pokazuju mješavinu optimizma i opreza:

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

 • Trenutno raspoloženje i predviđanja:
  • Rastuća predviđanja: Neka predviđanja pokazuju da bi Bitcoin mogao porasti na 30 tisuća USD u drugoj polovici 2023., potaknut njegovom sve većom dominacijom na kripto tržištu, koja je porasla s 40% na 46% od kraja 2022. do kraja prvog tromjesečja 2023. .
  • Visoka volatilnost u predviđanjima: Predviđanja za vrhunac Bitcoina 2023. uvelike variraju, u rasponu od čak 250.000 USD do niskih 5.000 USD.
  • Kratkoročna predviđanja: Prema trenutnoj analizi, očekuje se da će cijena Bitcoina porasti za 21,63% i dosegnuti 42.449 USD do 12. studenog 2023. Osjećaj je neutralan, a Indeks straha i pohlepe pokazuje rezultat od 68 (pohlepa) . Drugo predviđanje sugerira rast od 14,88% do 40.325 USD do 8. studenog 2023., s 85% bikovskog raspoloženja na tržištu​​.
 • Tehnička i temeljna analiza:
  • Neutralna tehnička perspektiva: Nakon procjene različitih tehničkih pokazatelja, prognoza za Bitcoin u 2023. je neutralna, s preporukama da se prije ulaganja uzme u obzir i fundamentalna i tehnička analiza​​.
  • Potencijal za daljnje dobitke: Postoje prijedlozi da bi cijena Bitcoina mogla povećati svoje dobitke iznad 30 000 USD, s tržišnom kapitalizacijom iznad 570 milijardi USD početkom kolovoza 2023.
  • Analiza u lancu: Fundamentalna analiza uključuje praćenje cijene, količine, tržišne kapitalizacije, rasta zajednice, razvoja koda i metrike u lancu. On-chain analitika, koja koristi javne podatke blockchaina, ključna je za procjenu potencijalne vrijednosti Bitcoina i tržišne privlačnosti​​​​.
  • Bikovski tehnički indikatori: Neki tehnički analitičari vide Zlatni križ (određen križni uzorak) kao okidač za više cijene i potencijalni nastavak bikovskog trenda za Bitcoin​​.
ČITATI  Cardano prognoza: predviđanje cijena ADA za 2022., 2025. i 2030.

Ovi uvidi zajedno ukazuju na oprezno optimistične izglede za Bitcoin u 2023., s predviđanjima značajnog rasta uravnoteženog prepoznavanjem inherentne volatilnosti i rizika na tržištu kriptovaluta.

Vezani članci

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.