logoicon

TopBrokeri.com

Cijena Ethereuma, raspoloženje i prognoze za studeni 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp
eth

Ethereum (ETH) je u posljednja četiri tjedna do 10. studenog 2023. pokazao značajnu volatilnost i uzlazni trend u kretanju cijene. Počevši od 24. listopada 2023., s početnom cijenom od 1766,01 USD, Ethereum je iskusio fluktuacije s najvišim vrijednostima koje su dosezale do 1852,68 USD i najnižim cijenama od 1758,69 USD istog dana. Ovaj obrazac fluktuacije se nastavio, uz postupni rast cijene tijekom tjedana. Do 1. studenog Ethereum je otvorio 1.815,87 dolara, dosegnuvši najviši iznos od 1.858,31 dolara i zatvorivši se na 1.847,09 dolara. Uzlazni trend postao je izraženiji sljedećih dana, s otvaranjem Ethereuma na 1.888,94 USD 9. studenoga i doseganjem najviše razine od 2.130,89 USD, prije zatvaranja na 2.120,56 USD. Dana 10. studenog, Ethereum je dodatno eskalirao na početnu cijenu od 2121,07 USD, dosegnuvši najviši iznos od 2132,97 USD i zatvorivši se na 2123,52 USD.

Ovaj trend ukazuje na značajan porast cijene Ethereuma u posljednja četiri tjedna, odražavajući optimizam ulagača i vjerojatno potaknut raznim čimbenicima poput tehnološkog napretka u Ethereum blockchainu, rastućeg interesa za decentralizirane financije (DeFi) i nezamjenjive tokene (NFT) i ukupna dinamika tržišta u sektoru kriptovaluta.

Glavni pokretači cijene Ethereuma u 2023

 1. Rješenja za skaliranje sloja 2: Ove tehnologije izvan lanca izgrađene su na vrhu Ethereum blockchaina i omogućuju bržu i jeftiniju obradu transakcija. Njihov primarni cilj je povećati propusnost transakcija Ethereuma, smanjiti zagušenje mreže i smanjiti naknade za transakcije. Ovaj bi tehnološki napredak mogao značajno potaknuti cijenu Ethereuma 2023.
 2. Decentralizirane financije (DeFi): Ethereumovi pametni ugovori služe kao okosnica za mnoge DeFi projekte, poput platformi za posuđivanje i decentraliziranih razmjena. Rast DeFi-ja povećava potražnju za Ethereum mrežom, čime se podiže njezina vrijednost.
 3. Nezamjenjivi tokeni (NFT): Ethereum je vodeća platforma za NFT, koja predstavlja jedinstvenu digitalnu imovinu poput umjetnosti, glazbe ili virtualnih nekretnina. Rastuća popularnost NFT-ova glavni je pokretač rasta Ethereuma, budući da ima koristi od povećane potražnje za stvaranjem, trgovanjem i vlasništvom NFT-a​.
 4. Institucionalni interes: uz DeFi i NFT, institucionalni interes za Ethereum povećava njegov potencijal. Taj interes može varirati od korporativnih ulaganja u Ethereum kao digitalnu imovinu do usvajanja njegove blockchain tehnologije za različite primjene.
ČITATI  Predviđanje cijene Bitcoin Cash-a: BCH prognoza za 2022., 2025. i 2030.

Korelacija s Bitcoinom i burzom

 1. Korelacija s Bitcoinom: Ethereum općenito prati kretanje cijena Bitcoina. U rujnu 2023. korelacija između Ethereuma (ETH) i Bitcoina (BTC) iznosila je 87%, što znači da Ethereum odražava značajan dio kretanja cijena Bitcoina. Međutim, ova bi se korelacija mogla smanjiti ako se pojave određeni pozitivni pomaci u vezi s Ethereumom.
 2. Korelacija s burzom: Ethereum i Bitcoin pokazali su nisku pozitivnu korelaciju s burzovnim indeksima kao što su Nasdaq ili S&P 500. Ova korelacija ukazuje na to da kada su ulagači prodavači na tržištima obveznica, oni često postaju kupci ovih indeksa i glavnih kriptovaluta poput BTC-a i ETH-a. Ističe percepciju BTC-a i ETH-a kao rizične imovine, koja obično nudi veće povrate.
  • Nadalje, izvršni direktor Pantera Capitala, Dan Morehead, sugerira da bi se Bitcoin mogao odvojiti od tržišta dionica zbog svoje manje povezanosti s Fedovom politikom kamatnih stopa, da bi Ethereum mogao biti pod većim utjecajem vijesti o monetarnoj politici. To je zbog toga što Ethereum sada nudi prinose od ulaganja, slične dionicama i državnim obveznicama, što bi moglo rezultirati drugačijim korelacijskim uzorkom u usporedbi s Bitcoinom.

Cijena Ethereuma u 2023. pod utjecajem je kombinacije tehnološkog napretka, rasta u sektorima kao što su DeFi i NFT i institucionalnog interesa. Njegova korelacija s Bitcoinom ostaje visoka, dok je njegova korelacija s burzom pozitivna, ali niska, potencijalno odstupajući u budućnosti zbog razlika u tome kako bi Ethereum i Bitcoin mogli odgovoriti na šire ekonomske i političke promjene.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Trenutačno raspoloženje i predviđanja za Ethereum (ETH) u 2023. predstavljaju raznolik raspon gledišta:

Trenutno raspoloženje Ethereuma:

 • Tržišno raspoloženje prema Ethereumu uglavnom je pozitivno, s nekim neutralnim prizvucima. Prema Changellyju, tržišno raspoloženje je “Neutralno bikovsko 67%”, a Indeks straha i pohlepe prikazuje rezultat od 68, što ukazuje na “pohlepu”.
 • CoinCodex odražava ovo mišljenje, sugerirajući optimistične izglede s rezultatom Indeksa straha i pohlepe od 66​​.
 • DigitalCoinPrice također ukazuje na bikovsko raspoloženje, s Indeksom straha i pohlepe na 55,33, signalizirajući ‘ekstremni strah’​​.
ČITATI  Kako kupiti Dash

Predviđanja cijene Ethereuma za 2023.:

 • Panel Finder.com predviđa da bi vrijednost Ethereuma mogla doseći oko 1840 dolara do kraja 2023.
 • Digital Coin Price predviđa potencijalni maksimum od 2671,45 USD za Ethereum u 2023.​​.
 • CryptoTicker predlaže optimističniju prognozu, s očekivanjima za cijenu Ethereuma između 2500 i 3200 dolara do kraja godine​.
 • Drugo predviđanje DigitalCoinPricea predviđa da bi cijena Ethereuma mogla doseći vrhunac na oko 4.047,05 USD, s minimalnim očekivanjem od 1.573,82 USD.
 • LongForecast procjenjuje da bi Ethereum mogao doseći čak 3264 dolara do prosinca 2023.

Tehnička i temeljna analiza Ethereuma:

 • Ethereum je doživio značajan porast u listopadu 2023., dosegnuvši razine blizu 1900 USD, što ukazuje na bikovski trend i potencijalnu uzlaznu putanju. Tehnička analiza pokazuje da Ethereum probija ključne razine otpora, sa sljedećim ciljem postavljenim oko 2080 do 2100 dolara.
 • Unatoč izazovnoj 2022. godini, s padom cijene od 67,1%, neki analitičari, poput izvršnog direktora CoinLedgera Davida Kemmerera, ostaju optimistični, predviđajući porast na 2500 USD u prvoj polovici 2023.

Ukratko, dok raspoloženje i predviđanja za Ethereum u 2023. variraju, opći izgledi se čine oprezno optimističnima, pri čemu većina izvora ukazuje na bikovski trend i predviđa značajna povećanja cijena tijekom godine.

Vezani članci

Kako kupiti Dash

Ako tražite platformu za internetsko trgovanje koja vam omogućuje trgovanje kriptovalutom Dash, eToro se visoko preporučuje. Platforma za trgovanje, koja je pokrenuta 2007., stekla je

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.