logoicon

TopBrokeri.com

Predviđanje cijene Ethereuma Classic: ETC prognoza za 2022., 2025. i 2030.

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp

Fiat valute počinju gubiti svoj sjaj u globalnoj recesiji. Međutim, kriptovalute su također pale od vrhunaca dosegnutih 2021. Kao i na svim tržištima, medvjeđa tržišta uobičajena su u kripto valutama. Vjerujemo da će se bitcoin i altcoini kao što je Ethereum classic vratiti na svoje prethodne vrhunce.

Financijski svijet je ušao u novu eru s pojavom kriptovalute. Ulagači imaju mnoštvo pogodnosti od širokog spektra kriptovaluta. Svaka kriptovaluta, uključujući Stellar, Ethereum i Bitcoin, ima svoje prednosti.

Međutim, pristupačnost, transparentnost i visoke transakcijske naknade ostaju problem.

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

Kruna dostignuća kripto industrije je Ethereum Classic, također poznat kao ETC. To je izvorni token koji je stvoren na sustavu Ethereum. ETC blockchainom dominira kriptovaluta utemeljena na znanosti i algoritmu, dok decentralizirane financije (DeFi) dobivaju na popularnosti.

Pozadinske informacije: Ethereum Classic

Ethereum Classic token (ETC) izvorni je token mreže s istim imenom. Nastao je 2016. hard forkom na Ethereum (ETH). Slučaj upotrebe Ethereum Classica isti je kao i ETH – služi kao platforma za pametne ugovore – a svrha ETC tokena je napajanje ove mreže.

Vrlo je kontroverzno raspravljati o okolnostima koje su dovele do stvaranja Ethereum Classica. Ethereum DAO hack iz 2016. inspirirao je ideju o Ethereum Hard forku. DAO investitori izgubili su više od 11 milijuna Ethereuma (u to vrijeme 50 milijuna USD) zbog ovog hakiranja. Ukradeni tokeni konačno su otkriveni, što je izazvalo žestoke rasprave u Ethereum zajednici o tome kako se s njima najbolje nositi.

Jedna je skupina vjerovala da bi se sredstva trebala vratiti svojim izvornim vlasnicima. Druga je skupina smatrala da bi to bilo protiv blockchain filozofije apsolutne nepromjenjivosti. Druga skupina smatrala je da je prijenos usidren u lancu i da ga stoga treba zadržati, čak i ako je lažan. Glasovanje je osvojila prva skupina. Ethereum je tada “hard forked”, a originalni lanac postao je Ethereum Classic.

Dok je Ethereum mreža još uvijek najveća, Ethereum Classic je imao svoj dio uspjeha. ETC naknade općenito su niže od ETH što mnogima može biti od koristi. ETC je bio pogođen brojnim napadima od 51% u 2020., ali se oporavio do 2021.

U svibnju 2021. dosegnuo je 176,16 dolara, svoju najvišu točku. Kriptotržište je imalo tešku godinu 2022., sa zatvaranjem mnogih platformi za posuđivanje kripto valuta i kolapsom kripto burze FTX. To je bilo zbog loše prakse. ETC je također pretrpio pad tržišta od 89% od svog vrhunca prije nešto više od 2 godine.

ČITATI  U što trenutno uložiti za 100 EUR/m

ETC trenutno trguje po 19,33 USD u trenutku pisanja ovog članka.
ethereum classic cijena

Što je Ethereum Classic?

Ethereum Classic je decentralizirani blockchain otvorenog koda koji podržava podršku za pametne ugovore. To je fork iz Ethereum blockchaina. Nastao je 2015. Ethereum Classic osnovan je 2016. nakon hard forka koji je proizašao iz hakiranja DAO-a. Ova decentralizirana i autonomna organizacija izgrađena je na Ethereum blockchainu.

Dvije različite verzije Ethereuma stvorene su hard forkom: Ethereum Classic (ETC) i Ethereum (ETH). Oba su lanca dijelila istu povijest sve do trenutka forka. Razišli su se nakon račvanja. ETC je zadržao izvorni blockchain, dok je ETH zadržao promjene koje su se najviše tražile. ETC je sada “izvorni” Ethereum blockchain.

ETC je poznatiji i naširoko korišten od ETH-a, ali ima manje, ali posvećene sljedbenike koji vjeruju u nepromjenjivu blockchain tehnologiju. ETC se često naziva “pravom verzijom Ethereuma” jer ima sljedeće karakteristike:

Povijesne cijene za Ethereum Classic

Analiza prošlih cjenovnih performansi Ethereum Classic ključni je korak u izradi točnih predviđanja ETC cijena. Tržište kriptovaluta Ethereum Classic doživjelo je dramatične promjene cijena od 2016., kada se valutom prvi put trgovalo.

Povijesni podaci pokazuju da je cijena ETC-a značajno porasla u travnju i svibnju 2016., ubrzo nakon njegovog debija na burzi. Porastao je s 0,508 USD na 0,660 USD, što je značajan porast koji odražava dugoročni interes ranih ulagača, unatoč visokom riziku.

Predviđanja cijene Ethereum Classica doživjela su brzi rast tijekom 2017., za razliku od mnogih drugih kriptovaluta. Tečaj Ethereum Classica bio je ispod 2 USD u siječnju. Postojala je velika šansa da će pasti. Do rujna je dosegla najvišu vrijednost svih vremena od 18 dolara. Međutim, to je bilo beznačajno u usporedbi s budućim rastom.

Ethereum Classic je predvidio da će ETC tržište doživjeti golemu inflaciju. Cijena mu je skočila s 10 USD na 40 USD između listopada 2017. i prosinca 2017. Međutim, predviđanje Ethereum Classic bilo je točno. U prosincu 2018. ETC se trgovao oko oznake od 5 USD. Cijena kriptovalute pala je na 4,51 USD do ožujka 2020. nakon opće rasprodaje.

Iznenađujuće je predviđanje Ethereum Classica zabilježilo značajan porast cijene tijekom faze Covid-19. To je bilo unatoč tome što su sve druge valute imale loše rezultate. Kao rezultat toga, valuta je doživjela značajan zamah i povjerenje ulagača. Mnogo se poslovalo i razmijenilo novca. Trend predviđanja cijene Ethereuma Classic raste od travnja prošle godine. Ovo je velika pobjeda s obzirom na fazu pandemije.

ETC je konačno dokazao da je vrijedan takve investicije. Njegova krivulja cijena nastavlja rasti prema gore, nadmašujući sva očekivanja. Dublja analiza povijesti cijena ETC-a za cijene kriptovalute Ethereum Classic pokazuje da ima malo obećanja. Partnerstva su rijetka, osim velike količine sredstava.

ČITATI  Predviđanja cijene Chainlink-a za 2023. i 2025. kao i 2030.

ETC proročanstva o cijenama, unatoč velikoj potražnji, složena su. Ulagači koji su čekali pokretanje Ethereum mainneta dobili su određeno olakšanje. To je dovelo do značajnog porasta cijene Ethereum Classic ETC. Ovi čimbenici doveli su do značajnog povećanja prihvaćanja Ethereum Classica. ETC je izlistan na mnogim burzama i uspio se pozicionirati među najboljim valutama. Međutim, mora zadržati svoju vodeću poziciju. U srpnju 2021. predviđanje Ethereum Classic pokrenulo je Magneto, hard fork koji bi implementirao više značajki putem Berlinskog hard forka.

Mišljenja stručnjaka o prognozi cijene Ethereuma Classic

CoinPriceForecast

“Predviđanje cijene Ethereuma Classic ETC nadmašit će očekivanja” Predviđanje cijene Ethereuma Classic premašit će 69,98 USD do 2025. Ovo je najviša cijena koju je vidio u prvoj polovici posljednjih pet godina.

WalletInvestor

“Na temelju Wallet Investora, naših predviđanja Ethereum Classic i analize cijena, očekuje se dugoročni rast i vrhunska cijena.” Minimalna cijena za Ethereum Classic (ETC), u 2027. godini, iznosi 230,652 USD. Povrat ulaganja je oko +691,56% uz dobre petogodišnje investicijske savjete.

CryptoGround

Prema prognozi cijene i njenoj tehničkoj analizi, 128 USD bit će najviša cijena u prvoj polovici predviđanja cijene Ethereum Classic ETC. Ova prognoza cijena je za 5 godina.

LongForecast

Prema analizi cijena i našem istraživanju, predviđena cijena Ethereum Classic mogla bi doseći 19 USD (vrhunac) do kraja ove godine. Međutim, mogao bi doseći vrhunac od 25 dolara (minimalno) u bliskoj budućnosti.”

Prognoza cijene Ethereuma Classic

Prognoza cijene Ethereuma Classic za 2022

Prema Crypto Groundu, trenutna cijena za Ethereum Classic (ETC) je 19,3200 USD.

CryptoNewsZ Predviđanje cijena Ethereuma Classic za 2022. predviđa da će ETC doživjeti rast cijena unatoč nedavnim porastima cijena za gotovo sve kripto kovanice. Trenutačni obrazac trenda cijena Ethereuma Classic u odnosu na USD i obrasci trgovanja unutar tog cjenovnog raspona pokazuju da bi mogao nastaviti padati u prvoj polovici razdoblja. Prognoza cijena Ethereuma Classic 2022. Nemoguće je predvidjeti hoće li se kretanja cijena ETC-a poboljšati ili smanjiti , no jasno je da postoji svjetlo na kraju tunela za bliži rok do 2022. Očekuje se da će dosegnuti 42 USD.

Changellyjeva tehnička analiza za cijene Ethereuma Classic u 2022. pokazuje da će apsolutna minimalna cijena Ethereuma Classic biti 20,76 USD. ETC cijene mogu doseći maksimalno 22,35 USD. Očekivana prosječna cijena trgovanja bit će 21,75 USD.

Changelly kaže da na temelju fluktuacija cijena u Ethereum Classicu početkom 2022. kriptostručnjaci predviđaju prosječnu ETC cijenu od 20,92 USD u studenom 2022. Najniža i najviša očekivana cijena su 18,93 USD, odnosno 21,52 USD.

Wallet Investor predviđa prosječnu cijenu u prosincu od 17,527 USD, s minimalnom i maksimalnom cijenom od 3,636 USD i 32,936 USD.

Prognoza cijene Ethereuma Classic za 2025

Changellyjevi stručnjaci za kriptovalute ispitali su fluktuacije cijena Ethereuma Classic tijekom posljednjih godina. Minimalna cijena ETC-a u 2025. bit će 61,96 dolara, a maksimalna 73,63 dolara. Trgovanje će u prosjeku koštati 64,17 USD.

ČITATI  Predviđanje cijene Bitcoin Cash-a: BCH prognoza za 2022., 2025. i 2030.

Algoritamska analiza i prognoza Crypto Grounda predviđaju da će se cijena Ethereum Classic (ETC), Coin kretati oko 81,3212 dolara do 2025. godine.

TradingBeast i PricePrediction.net predviđaju da će Ethereum Classic rasti 2025. s cijenama od 27,232 USD i 38,581 USD do kraja. Ovu teoriju podupiru i druga predviđanja cijena za Ethereum Classic: prema Wallet investitoru, Ethereum Classic dosegnut će 36,356 USD u prosincu 2025.

Prognoza cijene Ethereuma Classic 2030

SwapSpace tvrdi da većina stručnjaka vidi svijetlu budućnost u Ethereum Classicu. Dugoročne prognoze za cijene Ethereum Classic predviđaju značajan rast do 2030. PricePrediction.net predviđa cijenu od 21,16 USD, dok Wallet Investor predviđa cijenu od 23,552 USD. TradingBeast je optimističan za Ethereum Classic dugoročno. Predviđa se da će Ethereum Classic dosegnuti 55,17083 dolara do 2030. godine.

Crypto NewsZ tvrdi da će tržište doživjeti novu eru usvajanja i boljih slučajeva korištenja. Minimalna cijena Ethereuma mogla bi porasti na 176,16 američkih dolara do 2030., s prosječnom cijenom Ethereuma od 180 američkih dolara. Maksimalna cijena Ethereum Classic ETC trebala bi biti približno 195 američkih dolara, što je znatno više od trenutne cijene. Ako se ovaj trend nastavi, buduća optjecajna opskrbna cijena mogla bi se razlikovati od trenutne cijene.

FAQ

Gdje mogu kupiti ETC?

Binance, Coinbase, Etoro, OKEx i Huobi Global sve su pouzdane mjenjačnice kriptovaluta. ETC tokeni i Ethereum Classic tržišni status mogu se kupiti na nekim burzama korištenjem kreditne kartice. ETC-om se može trgovati izravno na mnogim burzama protiv fiat valuta poput USD, EUR i GBP, kao i drugih kriptovaluta. ETC-ov Block Rewards program također je dostupan investitorima. Stoga možete kupiti ili trgovati Ethereum Classic.

Je li ETC na rubu izumiranja?

Iako je nemoguće predvidjeti što će budućnost donijeti, Ethereum Classic nudi neke prednosti. To je jedna od najuglednijih kriptovaluta koja je pokrenuta 2016. Ima veliku zajednicu programera i pristaše. Ethereum Classic imao je dosta problema. Ima manju tržišnu kapitalizaciju od ostalih velikih kriptovaluta i nema mnoge značajke koje su Ethereum učinile tako popularnim. Međutim, Ethereum Classic još uvijek je održiva alternativa za investitore i korisnike koji traže alternative Ethereumu.

Dugo očekivani prijelaz s Ethereuma na novi algoritam za provjeru transakcija (The Merge), trenutno je u tijeku. Zbog toga Ethereum Classic ima višu cijenu. ETC bi mogao doživjeti značajan porast cijene jer su rudari prisiljeni tražiti nove kovanice. ETC se čini kao dobar izbor.

Trebat će vremena da se vidi može li Ethereum Classic preživjeti i napredovati dugoročno.

Podaci iz bankovnog imenika, uključujući predviđanje cijene Ethereum Classic, nisu namijenjeni za korištenje kao investicijski savjet. Ne smije se koristiti kao zamjena za savjet certificiranog financijskog savjetnika. Prije nego što se odlučite kupiti Ethereum Classic, preporučujemo da obavite istraživanje.

Ethereum Classic vs Ethereum koji je bolji?

Oba imaju svoje prednosti i nedostatke, tako da se o tome ne može raspravljati. Ethereum Classic može se koristiti s pametnim ugovorima i dApps. Ethereum Classic ima veću podršku investitora i ukupna funkcionalnost ETC blockchaina je bolja. Obje su dio najvažnijih kriptovaluta u kripto valutama.

Vezani članci

Kako kupiti Dash

Ako tražite platformu za internetsko trgovanje koja vam omogućuje trgovanje kriptovalutom Dash, eToro se visoko preporučuje. Platforma za trgovanje, koja je pokrenuta 2007., stekla je

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.