logoicon

TopBrokeri.com

U što trenutno uložiti za 100 EUR/m

Facebook
Twitter
LinkedIn
VK
Telegram
WhatsApp
trgovanje CFD-ovima

S vremenom možete izgraditi svoje bogatstvo ulažući 100 eura svaki mjesec. Možete birati između deset različitih načina ulaganja, svaki s kratkim objašnjenjem.

 1. Fondovi kojima se trguje na burzi ili ETF-ovi investicijski su fondovi kojima se trguje na burzama. Omogućuju diversifikaciju ulaganjem u košaricu imovine kao što su dionice, roba, obveznice ili drugi financijski instrumenti. ETF-ovi vam daju izloženost različitim tržištima i industrijama.
 2. Indeksni fondovi Indeksni fondovi vrsta su uzajamnog fonda koji ponavlja performanse određenog tržišnog indeksa kao što je S&P 500. Oni su dobar način za širu izloženost tržištu i obično imaju niže troškove od uzajamnih fondova kojima se aktivno upravlja.
 3. Dionice s dividendama – Dionice s dividendama su dionice kompanija koje dio svog profita raspodjeljuju na dividende. Ulaganje u dionice koje isplaćuju dividendu može osigurati stabilan prihod i potencijal za povećanje vrijednosti kapitala.
 4. Obveznice: vrijednosni papiri s fiksnim prihodom koje izdaju korporacije, vlade ili općine. Novac posuđujete izdavatelju ulaganjem u obveznice u zamjenu za periodične isplate kamata i povrat glavnice po dospijeću.
 5. Real Estate Investment Trust, REITs, tvrtke su koje posjeduju, upravljaju ili financiraju nekretnine koje generiraju prihod. Ulaganjem u REIT-ove možete steći izloženost tržištu nekretnina bez izravnog vlasništva.
 6. Peer-to-peer platforme za zajmove: ove platforme omogućuju zajmoprimcima da se povežu s zajmodavcima bez potrebe za tradicionalnim financijskim institucijama. Ove vam platforme omogućuju da zaradite kamate za novac koji posudite, što je više od tradicionalne štednje.
 7. Uzajamni fondovi – uzajamni fondovi udružuju novac više investitora i ulažu ga u portfelj dionica ili obveznica. Njima profesionalno upravljaju upravitelji fondova koji donose odluke o ulaganjima u ime ulagača.
 8. Robo-savjetnici: Ovo su internetske platforme za automatizirane investicijske savjete. Oni koriste algoritme. Oni će stvoriti i održavati diverzificirani investicijski portfelj na temelju vaše tolerancije na rizik i financijskih ciljeva.
 9. Individualne dionice – Ulaganje u dionice pojedinačnih kompanija uključuje kupnju dionica. Odabir dionica s potencijalom rasta i podcijenjenih dionica koje mogu pružiti značajne povrate zahtijeva opsežna istraživanja i analize.
 10. Kriptovalute – Kriptovalute kao što su Bitcoin i Ethereum digitalna su imovina koja koristi kriptografiju kako bi osigurala svoju sigurnost. Možete ih kupiti i držati kao ulaganje. Nude potencijal znatnih povrata, ali i višu razinu volatilnosti i rizika od tradicionalnih ulaganja.

Iako ta ulaganja mogu stvoriti potencijalne povrate, postoje i rizici. Trebali biste provesti opsežno istraživanje, utvrditi svoju toleranciju na rizik i konzultirati se s financijskim savjetnikom ako je potrebno prije donošenja investicijskih odluka.

Koji su najbolji burzovni fondovi i gdje se mogu ulagati?

Evo nekih ETF-ova koji su naširoko poznati među ulagačima:

Povežite se s našim najboljim brokerima

submitting..

Registrirajte svoj račun putem TopBrokeri.com i Top account manager će vam pomoći da započnete sa svojim računom!

 1. Vanguard Total Stock Market ETF VTI : Cilj ovog ETF-a je pratiti izvedbu CRSP US Total Market Index i pruža široku izloženost američkom tržištu dionica.
 2. iShares Core S&P 500 (IVV) ETF: Ovaj fond ima za cilj oponašati učinak i povrat S&P 500 indeksa. Indeks predstavlja 500 najvećih javnih kompanija u Americi.
 3. Invesco QQQ Trust QQQ : Ovaj ETF prati izvedbu Nasdaq-100 indeksa, koji se sastoji od 100 nefinancijskih divova uvrštenih na Nasdaq.
 4. iShares MSCI Emerging Markets Fund (EEM), koji ulagačima nudi izloženost nizu dionica tržišta u nastajanju i daje im pristup potencijalnom rastu gospodarstava u razvoju.
 5. iShares US Ovaj ETF nastoji ponoviti učinak Bloomberg Barclays US Aggregate Bond Index zbirka je američkih obveznica investicijskog razreda.
 6. iShares Gold Trust IAU: Ovaj fond odražava izvedbu zlatnih poluga, omogućujući ulagačima izloženost plemenitim metalima.
 7. Vanguard FTSE Indeks razvijenih tržišta ETF (VEA). Ovaj ETF prati FTSE Developed All Cap ex US Index. Omogućuje izloženost međunarodnim razvijenim tržištima kapitala izvan Sjedinjenih Država.
 8. SPDR S&P Divid ETF SDY: Ovaj fond fokusiran je na dionice s dividendama koje donose visoke prinose i imaju povijest stalnog povećanja svojih dividendi.
 9. iShares Global Clean Energy ETF: Ovaj ETF je globalni ETF koji ulaže u tvrtke u sektorima čiste tehnologije i obnovljive energije.
 10. VanEck Vectors Semiconductor Fund (SMH). Omogućuje izloženost tvrtkama koje se bave proizvodnjom poluvodiča, važnom komponentom mnogih različitih tehnoloških uređaja.

Možete ulagati u ETF-ove putem većine online brokerskih platformi. TD Ameritrade Charles Schwab Fidelity E*TRADE Interactive Brokers i drugi popularne su platforme. Usporedba značajki, usluga i naknada koje nude različiti brokeri važna je kako biste odabrali onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Obavezno istražite, pročitajte prospekt ETF-a i uzmite u obzir čimbenike poput povijesne uspješnosti, omjera troškova i cilja fonda prije nego što uložite u bilo koji ETF.

Koji su vrhunski indeksni fondovi u koje bi Europljani trebali ulagati? I gdje ih možete uložiti

Postoje mnogi indeksni fondovi za europske ulagače, koji pružaju izloženost širokom rasponu tržišta i vrsta imovine. Evo nekoliko popularnih indeksnih fondova za europske ulagače.

 1. iShares MSCI World UCITS (IWDA), fond koji prati MSCI World Index (koji predstavlja velike i srednje kapitalizirane tvrtke iz razvijenih zemalja diljem svijeta), dostupan je za ulaganje na raznim europskim burzama. Fond se može kupiti na raznim europskim burzama.
 2. Lyxor STOXX Europe 600 Index (DR) UCITS ETF: Ovaj ETF pokušava replicirati performanse STOXX Europe 600 Indexa. Indeks uključuje tvrtke iz 17 europskih zemalja. Uvršten je na više europskih burzi.
 3. Xtrackers Euro Stoxx 50 (XD5E). Ovaj ETF prati učinak indeksa Euro Stoxx 50 koji se sastoji od 50 blue-chip kompanija iz zemalja eurozone. Njime se trguje na glavnim europskim burzama.
 4. Amundi Index MSCI Emerging Markets (CEEMEA), UCITS: Ovaj ETF je dizajniran za repliciranje MSCI Emerging Markets Indexa. Omogućuje izloženost širokom rasponu vlasničkih vrijednosnica iz zemalja u razvoju. Ovaj ETF može se kupiti na raznim europskim burzama.
 5. Vanguard FTSE Developed Europe UCITS (VEUR), fond koji prati učinak FTSE Developed Europe All Cap Indexa. Ovaj indeks uključuje velika, srednja i manja poduzeća u razvijenim europskim zemljama. Fondom se može trgovati na europskim burzama.
 6. iShares Euro Corporate Bond UCITS ETF – Ovaj ETF fokusiran je na korporativne obveznice investicijske razine denominirane u eurima i pruža izloženost europskim tržištima korporativnih obveznica. Uvršten je na više europskih burzi.
 7. Xtrackers II Global Government Bond ETF (XGSG) – Ovaj fond nudi izloženost globalnim državnim obveznicama. Prati indeks Bloomberg Barclays Global Aggregate Treasury EUR Hedged Index. Može se kupiti i prodati na nekoliko europskih burzi.
ČITATI  Bitcoin - Što je to i zašto je izmišljen?

Birajte među mnogim europskim brokerskim platformama ili online investicijskim tvrtkama za ulaganje u ove fondove. Ovo su neke od najpopularnijih opcija:

 • DEGIRO
 • Interaktivni brokeri
 • XTB
 • eToro
 • Saxo banka
 • Revolut (za mobilna ulaganja)

Ove platforme omogućuju pristup mnogim investicijskim proizvodima kao što su indeksni fondovi. Oni vam također daju mogućnost ulaganja na niz europskih i međunarodnih tržišta. Usporedite dostupna tržišta, usluge i naknade na svakoj platformi kako biste pronašli onu koja odgovara vašim ciljevima i preferencijama.

Obavezno istražite prije ulaganja u indeksne fondove. Pregledajte prospekt i pogledajte čimbenike poput omjera troškova i likvidnosti.

Koje su neke od najboljih dionica s dividendama za ulaganje?

Redovito ulaganje u dionice s dividendama način je za dobivanje redovnog prihoda, a također možete imati koristi od potencijalnog dugoročnog rasta kapitala. Važno je provesti temeljito istraživanje i uzeti u obzir svoje financijske ciljeve i toleranciju na rizik. Evo nekih europskih dionica za dividende koje biste mogli razmotriti.

 1. Royal Dutch Shell (RDSA/RDSB), velika integrirana energetska tvrtka s bogatom poviješću isplate dividendi, poslovanja i operacija širom svijeta.
 2. Unilever (ULVR/UNA), multinacionalna tvrtka za široku potrošnju, nudi niz proizvoda za kućanstvo i ima iskustvo u dosljednom plaćanju dividendi.
 3. Novartis (NOVN), švicarska multinacionalna farmaceutska tvrtka, poznata je po istraživanju, razvoju i proizvodnji inovativnih zdravstvenih proizvoda.
 4. Nestle: Nestle je jedna od najvećih kompanija za hranu i piće na svijetu. Nudi niz proizvoda i ima dugogodišnju povijest dividende.
 5. Enel je talijanska multinacionalna energetska korporacija koja se fokusira na obnovljive izvore energije, tradicionalnu proizvodnju električne energije i distribuciju električne energije.
 6. Banco Santander španjolska je banka s velikom prisutnošću u Europi, Latinskoj Americi i na Bliskom istoku. Poznati su po isplatama dividendi.
 7. TotalEnergies: Francuska multinacionalna tvrtka uključena u proizvodnju, istraživanje, rafiniranje i marketing nafte i plina.
 8. Zurich Insurance Group, sa sjedištem u Švicarskoj, pruža osiguravateljske i financijske usluge diljem svijeta.
 9. British American Tobacco je multinacionalna duhanska tvrtka koja nudi razne cigarete i druge duhanske proizvode.
 10. Telefonica TEF: Španjolska multinacionalna telekomunikacijska korporacija koja djeluje u Europi i Latinskoj Americi. Poznat po svojim dividendama.

Trebali biste biti svjesni da na dionice s dividendama mogu utjecati tržišni rizici ili promjene u financijama tvrtke. Važno je uzeti u obzir čimbenike kao što su prinos od dividendi, omjer isplate, povijest rasta dividendi i ukupna snaga tvrtke prilikom donošenja odluka o ulaganju.

Razmislite o konzultaciji s financijskim savjetnikom ili o samostalnom temeljitom istraživanju kako biste svoje investicijske ciljeve uskladili s tolerancijom na rizik i financijskim ciljevima.

U koje obveznice Europljani mogu ulagati?

Europljani mogu ulagati u razne obveznice. To uključuje državne obveznice, korporativne obveznice i međunarodne obveznice. Evo nekih vrsta obveznica i mjesta gdje ih Europljani mogu kupiti.

 1. Državne obveznice: To su obveznice koje nacionalne vlade izdaju za financiranje vlastitih potreba potrošnje. Europski ulagači mogu kupiti državne obveznice koje je izdala njihova matična država ili neka druga europska država. Državne obveznice obično su dostupne putem aukcija na primarnom tržištu i trgovanja na sekundarnom tržištu na burzama. Također, ulagači mogu kupiti državne obveznice od banaka, brokera i online platformi.
 2. Korporativne obveznice izdaju tvrtke kako bi prikupile sredstva za razne svrhe. Europski investitori mogu kupiti korporativne obveznice od europskih kompanija. Korporacijskim obveznicama se trguje i na primarnom i na sekundarnom tržištu. Obveznice se mogu kupiti putem banaka, online investicijskih platformi i brokera.
 3. Europska središnja banka (ECB obveznice): ECB izdaje obveznice kao dio operacija monetarne politike. Financijske institucije mogu kupiti te obveznice putem specijaliziranih kanala poput primarnih trgovaca. Mali ulagači imaju neizravan pristup obveznicama ECB-a putem ETF-ova ili obvezničkih zajedničkih fondova koji ulažu u njih.
 4. Euroobveznice Euroobveznice, također poznate kao euroobveznice, su obveznice koje izdaje država u drugoj valuti. Ove obveznice, koje su denominirane u eurima, mogu kupiti europski investitori. Euroobveznicama se obično trguje na međunarodnim burzama obveznica i mogu ih kupiti banke, brokeri ili online investicijske platforme s pristupom globalnim tržištima.
 5. Europska investicijska banka (EIB), obveznice: EIB obveznice se izdaju za financiranje projekata koji podupiru gospodarski rast zemalja članica EU. Obveznice EIB-a mogu kupiti europski ulagači putem dražbi na primarnom tržištu i trgovanja na sekundarnom tržištu. Obveznice EIB-a mogu se kupiti putem online investicijskih platformi, banaka, brokera i brokerskih tvrtki koje imaju pristup tržištima obveznica.

Kada kupuju obveznice, Europljani mogu birati između raznih opcija.

 • Banke svojim klijentima nude usluge trgovanja obveznicama, što im omogućuje kupnju obveznica izravno na blagajni banke.
 • Brokeri: internetske platforme za posredovanje ulagačima pružaju pristup sekundarnom trgovanju obveznicama. Omogućuju im kupnju i razmjenu obveznica.
 • Online investicijske platforme. Postoje online platforme koje ulagačima omogućuju pristup tržištima obveznica. To im omogućuje kupnju obveznica od raznih izdavatelja.
 • Aukcije na primarnom tržištu Neke državne obveznice prodaju se putem dražbi na primarnom tržištu, gdje ulagači imaju izravan pristup kupnji novoizdanih obveznica.

Prije ulaganja u obveznice važno je uzeti u obzir faktore kao što su kreditni rejting, prinos obveznice, dospijeće i financijski status izdavatelja. Za informirana ulaganja također je preporučljivo razgovarati s financijskim planerom ili provesti opsežno istraživanje.

Gdje možete kupiti najbolje REIT-ove u Europi?

Zaklade za ulaganje u nekretnine ili REIT-ovi mogu vam pružiti izloženost sektoru nekretnina i ostvariti prihod putem dividendi. Evo nekih od najboljih europskih REIT-ova i potencijalnih lokacija za njihovu kupnju.

 1. Unibail-Rodamco-Westfield (URW): vodeća europska tvrtka za komercijalne nekretnine specijalizirana za trgovačke centre i uredske zgrade. Tvrtka je kotirana na glavnim europskim burzama kao što su Euronext Paris (Pariz), Euronext Amsterdam (Amsterdam) i Xetra.
 2. Vonovia SE: Njemačka tvrtka za stambene nekretnine koja posjeduje, upravlja i upravlja velikim portfeljem u Njemačkoj. Dionice tvrtke kotiraju na Frankfurtskoj burzi.
 3. SEGRO plc, UK REIT s fokusom na industrijsko i logističko vlasništvo. Uvršten je na Londonsku burzu.
 4. Land Securities Group plc (UK): Ovaj REIT fokusiran je na komercijalne nekretnine u UK, kao što su uredi i maloprodajni prostori. Uvršten je na Londonsku burzu.
 5. Deutsche Wohnen SE: njemačka tvrtka za stambene nekretnine koja ima veliki portfelj nekretnina za iznajmljivanje u većim njemačkim gradovima. Njegovim dionicama trguje se na Frankfurtskoj burzi.
 6. British Land Company plc : British REIT s raznolikim portfeljem, uključujući nekretnine za maloprodaju, mješovitu namjenu i urede. Uvršten je na Londonsku burzu.
 7. Gecina SA, francuski REIT koji se fokusira na uredske i stambene nekretnine. Euronext Paris je popis.
 8. Klepierre, europski REIT s fokusom na trgovačke centre u raznim europskim zemljama. Euronext Paris je popis.
ČITATI  Kako kupiti Dash

Ako želite kupiti ove REIT-ove, razmotrite sljedeće opcije

 1. Internetsko posredovanje: U Europi mnoge platforme za online posredovanje nude pristup glavnim burzama. To vam omogućuje kupnju i prodaju dionica REIT-a. Mogu se koristiti platforme kao što su DEGIRO Interactive Brokers XTB i XTB.
 2. Tradicionalna brokerska društva: Tradicionalna brokerska društva s fizičkim podružnicama pružaju usluge kupnje i prodaje dionica REIT-a. Neki poznati primjeri uključuju banke kao što su Barclays, Deutsche Bank i Societe Generale.
 3. Plan izravnih ulaganja: Neki REIT-ovi nude planove izravnih ulaganja i planove reinvestiranja dividende (DRIP) koji ulagačima omogućuju izravnu kupnju dionica od tvrtke. Na službenim web stranicama možete provjeriti nude li REIT-ovi ove planove.

Istražite i procijenite REIT-ove prije ulaganja. To uključuje procjenu imovinskog portfelja REIT-a, njegovih financijskih rezultata i povijesti dividendi. Razmislite o savjetovanju s financijskim savjetnikom ili provođenju temeljitog istraživanja kako biste uskladili svoje investicijske ciljeve sa svojom tolerancijom na rizik i financijskim ciljevima.

Koje su neke od najboljih platformi za peer-to-peer posuđivanje?

P2P platforme za posuđivanje ulagačima nude mogućnost zarađivanja kamata i posuđivanja novca. Ovo su najbolje platforme za P2P zajmove koje treba razmotriti.

 1. LendingClub – LendingClub je postao jedna od najvećih, najpriznatijih platformi za peer-to-peer kreditiranje u Sjedinjenim Državama. Nudi zajmove za osobnu upotrebu, poslovne zajmove i financiranje pacijenata. LendingClub, koliko ja znam, ne prima strane investitore.
 2. Prosper: ovo je P2P platforma za posuđivanje koja je specijalizirana za zajmove za osobnu upotrebu. Prosper, sličan LendingClubu i otvoren samo za investitore iz SAD-a, P2P je platforma za posuđivanje.
 3. Funding Circle – Funding Circle, globalna platforma za peer-to-peer kreditiranje, djeluje u nekoliko zemalja. To uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo i Njemačku. Njegov glavni fokus je na kreditiranju malih poduzeća.
 4. Mintos – Mintos je europsko P2P tržište koje povezuje zajmodavce s investitorima u raznim zemljama. Nudi razne zajmove kao što su osobni zajmovi, hipoteke i poslovni zajmovi.
 5. Bondora – Bondora je P2P platforma za pozajmljivanje u Estoniji koja nudi osobne zajmove za zajmoprimce, prvenstveno iz Estonije, Finske i Španjolske. Omogućuje ulagačima izgradnju portfelja iz zajmova u različitim zemljama.
 6. Zopa – Zopa, jedna od najstarijih platformi za peer-to-peer kreditiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je davatelj osobnih zajmova s dokazanim iskustvom.
 7. RateSetter – RateSetter je dobro uspostavljena platforma za P2P zajmove u Ujedinjenom Kraljevstvu. Daje osobne zajmove, zajmove za razvoj imovine i poslovne zajmove.
 8. Twino: Twino u Latviji je P2P platforma za kreditiranje usmjerena na potrošačke kredite. Aktivan je u nekoliko europskih zemalja, a investitori se mogu diversificirati ulažući s različitim inicijatorima kredita.

P2P zajmovi dolaze s rizicima. To uključuje rizik neplaćanja dužnika i rizike platforme. Prije ulaganja pažljivo pregledajte diverzifikaciju zajmova i povijest uspješnosti platforme, kao i uvjete i odredbe platforme. Uzmite u obzir čimbenike kao što su transparentnost, zaštita ulagača i ugled platforme.

Temeljito istražite P2P pozajmljivanje i posavjetujte se s profesionalnim savjetnikom ako je potrebno.

Koji su neki od najboljih europskih zajedničkih fondova?

Ovo su najpopularniji investicijski fondovi za europske investitore.

 1. BlackRock European Equity Index Fund – Ovaj fond ima za cilj replikaciju FTSE Developed Europe ex UK indeksa i pruža izloženost i velikim i srednjim europskim tvrtkama.
 2. Fidelity Global Technology Fund (Fidelity Global Technology Fund): Ovaj je fond usmjeren na ulaganje u tehnološke tvrtke diljem svijeta, pružajući izloženost globalnoj tehnologiji.
 3. Vanguard LifeStrategy Funds Vanguard nudi razne LifeStrategy fondove, svaki s različitim raspodjelama između kapitala i ulaganja s fiksnim prihodom. To omogućuje ulagaču odabir željene razine diversifikacije i rizika.
 4. Pictet Global Megatrend Selection Fund (Global Megatrend Selection Fund): Ovaj fond ulaže u tvrtke koje će dugoročno imati koristi od globalnih trendova, uključujući tehnološke inovacije, demografske promjene i održivost.
 5. M&G Global Dividend Fund (Globalni fond za dividende): Ovaj je fond osmišljen kako bi osigurao dugoročni rast i prihod ulaganjem u globalne dionice koje isplaćuju dividendu.
 6. Threadneedle European select fund: Ovo je fond koji se fokusira na europske dionice, s ciljem ulaganja u tvrtke koje imaju potencijal održivog rasta. Također ima za cilj kupovati po atraktivnim procjenama.
 7. JPMorgan Global Income Fund (JPM): Ovaj fond nastoji ostvariti stabilan prihod ulaganjem raznolikog portfelja globalnih dionica i vrijednosnih papira s fiksnim prihodom.
 8. Fidelity Emerging Markets Fund (FEMF): Ovaj fond ulaže u tvrtke koje se nalaze u zemljama s tržištima u razvoju, izlažući njihov potencijal rasta.

Europljani mogu birati između raznih opcija kada ulažu u uzajamne fondove.

 1. Izravno putem davatelja sredstava. Mnogi pružatelji fondova kao što su BlackRock, Fidelity Vanguard Pictet M&G i Vanguard nude svoje uzajamne fondove izravno investitorima. Investitori mogu pristupiti tim zajedničkim fondovima putem web stranice pružatelja fondova ili ih kontaktirajući.
 2. Online investicijske platforme. Nekoliko internetskih platformi i brokera nudi pristup raznim opcijama uzajamnih fondova. Primjeri uključuju platforme kao što je DEGIRO Interactive Brokers eToro Hargreaves Lansdown.
 3. Banke i financijske institucije: Europske banke ulagačima nude vlastitu ponudu zajedničkih fondova. Ulagači se mogu obratiti svojim financijskim savjetnicima ili bankama kako bi saznali više o dostupnim opcijama.

Prije ulaganja u uzajamni fond bitno je temeljito pregledati prospekt fonda, uspješnost, naknade, kao i evidenciju upravitelja fondova. Razmotrite čimbenike kao što su vaši ciljevi ulaganja, tolerancija rizika i vremenski horizont.

Kako biste donijeli informiranu odluku o ulaganju na temelju vaših osobnih okolnosti, obratite se financijskom savjetniku.

Koji su najbolji robo savjetnici? Kako započeti?

Možete pronaći niz renomiranih robo savjetnika koji nude automatizirano upravljanje ulaganjima. Neki od najpoznatijih robo savjetnika su:

 1. Betterment – Betterment je automatizirani investicijski savjetnik koji za vas stvara portfelje na temelju vaše tolerancije na rizik i ciljeva. Pruža jeftine, raznolike ETF portfelje. Dodatne značajke uključuju alate za sakupljanje poreznih gubitaka i financijsko planiranje.
 2. Wealthfront – Wealthfront je dobro etablirani robo savjetnik koji koristi modernu teoriju portfelja za stvaranje i održavanje raznolikih portfelja. Uključuje značajke poput izravnog indeksiranja, porezno učinkovitog ulaganja i računa za upravljanje novcem.
 3. Nutmeg – Nutmeg je vodeći u robo-savjetnicima za Ujedinjeno Kraljevstvo. Nudi raznolike investicijske portfelje s različitim razinama rizika, kao i opcije za mirovine, dionice, dionice i ISA.
 4. Intelligence Portfolios Charlesa Schwaba – Platforma Charlesa Schwaba za robo-savjetnike nudi niz značajki i mogućnosti ulaganja. Sadrži automatizirano upravljanje portfeljem i sakupljanje poreznih gubitaka. Dostupni su i financijski savjetnici.
 5. Vanguardove usluge osobnog savjetovanja – Vanguard je dobro poznat po svojim indeksnim fondovima i ETF-ovima po niskim cijenama. Također nudi hibridni roboadvisor. Ulagači mogu dobiti personalizirane savjete i automatizirano upravljanje portfeljem od ljudskih savjetnika.
ČITATI  Najbolje web stranice za trgovanje CFD-ovima

Kako biste počeli koristiti robo savjetnika, morat ćete poduzeti sljedeće korake.

 1. Usporedite: Usporedite značajke, investicijsku strategiju, naknade i usluge koje pružaju različiti robosavjetnici. Možete pronaći savršeno uklapanje uspoređujući faktore kao što su vrste računa, minimalni zahtjevi za ulaganje i povratne informacije korisnika.
 2. Prijavite se i otvorite račun: Nakon što ste odabrali roboadvisora, posjetite njihovu web stranicu kako biste se prijavili za online račun. Od vas će se obično tražiti da date određene osobne podatke kao što su ime, podaci za kontakt i financijski ciljevi.
 3. Ispunite procjenu rizika: većina robosavjetnika zahtijeva da ispunite procjenu rizika ili upitnik kako biste odredili svoju razinu tolerancije na rizik i ciljeve ulaganja. Ove informacije pomoći će robo-savjetniku da donese odgovarajuću preporuku za vaš portfelj.
 4. Nakon što stvorite svoj račun, morat ćete prenijeti novac na platformu. Sredstva obično možete prenijeti elektronički ili bankovnom doznakom iz svoje banke.
 5. Stvaranje i upravljanje portfeljem: Na temelju profila rizika koji imate i vaših ciljeva ulaganja, robo-savjetnik može kreirati i upravljati vašim portfeljem. Platforma će automatski rasporediti vaš novac na različite klase imovine. Također će se povremeno rebalansirati kako bi se održala ciljana raspodjela portfelja.
 6. Pratite i pregledajte – redovito pratite i pregledavajte svoj robo savjetnički račun kako biste bili u tijeku s izvedbom portfelja i svim predloženim prilagodbama. Neki robotski savjetnici pružaju resurse za obrazovno i financijsko planiranje.

Iako robo savjetnici mogu automatizirati upravljanje ulaganjima, njihova upotreba možda nije prikladna za sve pojedince ili situacije. Posavjetujte se s financijskim savjetnikom ako trebate prilagođeni savjet ili imate posebne investicijske zahtjeve.

Prije ulaganja pregledajte uvjete i naknade robo savjetnika kao i njihov pristup ulaganju.

Koje su neke od pojedinačnih dionica s najboljim rezultatima u 2010. i najbolje platforme za njihovu kupnju?

Evo nekoliko dobro poznatih primjera tvrtki koje su doživjele značajan rast u tom razdoblju.

 1. Amazon (AMZN:) Div e-trgovine brzo je rastao od 2010. godine, uglavnom zahvaljujući svojoj dominaciji u online maloprodajnom sektoru, svojim uslugama u oblaku (Amazon Web Services), kao i širenju u druge industrije.
 2. Apple (AAPL: Apple) je imao nevjerojatno desetljeće zahvaljujući svom iPhoneu, kao i širenju drugih linija proizvoda kao što su nosivi uređaji i usluge.
 3. Microsoft (MSFT), pod vodstvom Satye Nadelle kao glavnog izvršnog direktora, bilježi snažan rast potaknut platformom računalstva u oblaku Azure (kao i njezinim softverom i uslugama produktivnosti).
 4. Alphabet: Ova matična tvrtka znatno je narasla, prvenstveno zahvaljujući svojoj dominaciji na tržištu tražilica i širenju u digitalne sektore.
 5. Tesla (TSLA). Tesla je jedna od najuspješnijih tvrtki u proteklom desetljeću zahvaljujući svojim inovacijama i uspjehu s električnim vozilima.

Imajte na umu da prošli rezultati nisu indikativni za buduće rezultate, a ulaganje u pojedinačne dionice nosi inherentne rizike. Prije donošenja bilo kakve odluke o ulaganju, trebali biste provesti temeljito istraživanje i razumjeti osnove tvrtke.

Imate razne mogućnosti ovisno o tome gdje se u svijetu nalazite. Evo nekoliko popularnih platformi.

 1. Interactive Brokers – Interactive Brokers omogućuje pristup međunarodnim burzama po konkurentnim cijenama.
 2. TD Ameritrade – TD Ameritrade, popularna platforma za ulaganje u Sjedinjenim Državama nudi širok raspon opcija uključujući pojedinačne dionice.
 3. ETRADE – ETRADE nudi pristup dionicama, obveznicama i drugim investicijskim instrumentima.
 4. DEGIRO – DEGIRO, paneuropska platforma za online brokerske usluge poznata je po niskim cijenama usluga trgovanja i jednostavnom pristupu međunarodnim burzama.
 5. Hargreaves Lansdown – Hargreaves Lansdown nudi niz investicijskih proizvoda u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući pojedinačne dionice.
 6. Robinhood je stekao popularnost zbog svog korisničkog sučelja, koje omogućuje trgovanje bez provizije. Imajte na umu da dostupnost može varirati ovisno o zemlji.

Usporedite značajke, dostupnost na tržištu, naknade i zaštitu ulagača koje nude različite platforme kako biste odabrali onu koja odgovara vašim ciljevima ulaganja. Provedite temeljito istraživanje, pročitajte odredbe i uvjete svake platforme i potražite financijski savjet prije donošenja odluke o ulaganju.

Ovo je 10 kriptovaluta s najboljim rezultatima za 2023. na temelju njihove tržišne kapitalizacije.

 1. Bitcoin (BTC), tržišna kapitalizacija 506,7 milijardi dolara. To je izvorna kriptovaluta. Njegova je cijena skočila posljednjih godina, s povećanjem od 5,124% od svibnja 2016. Bitcoin ima ocjenu sentimenta od 64 u 2023., što ukazuje na općenito pozitivno raspoloženje.
 2. Ethereum (ETH) : Tržišna kapitalizacija iznosi 209,5 milijardi dolara. Programeri vole ovu kriptovalutu zbog njezinih brojnih potencijalnih upotreba, poput pametnih ugovora ili NFT-ova. Cijena mu je porasla za 15.740% između travnja 2016. i kraja lipnja 2023.
 3. Tether: Tržišna kapitalizacija iznosi 83,5 milijardi dolara. To je stablecoin koji je podržan fiat valutom, a preferiraju ga ulagači koji su oprezni zbog ekstremne volatilnosti drugih kovanica.
 4. Binance Coin: Tržišna kapitalizacija od 37,7 milijardi dolara. Binance je jedna od najvećih svjetskih kripto burzi. Koristi ovu kriptovalutu za trgovanje i plaćanje naknada. Od lansiranja, cijena mu je porasla za 241,902%.
 5. US Dollar Coin USDC: Tržišna kapitalizacija od 28,3 milijarde dolara. Ovaj stablecoin ima potporu u američkim dolarima i ima za cilj tečaj 1:1 s USD.
 6. XRP: Tržišna kapitalizacija od 27,6 milijardi dolara. Mreža Ripple koristi ga za olakšavanje razmjene valuta, uključujući fiat i druge glavne kripto valute. Cijena mu je porasla 8,744% u odnosu na početak 2017.
 7. Cardano: Tržišna kapitalizacija od 9,7 milijardi dolara. Cardano (ADA) je poznat po tome što je prvi usvojio verifikaciju dokaza o udjelu. Također omogućuje pametne ugovore i druge decentralizirane aplikacije. Cijena coin-a je porasla za 1,295% u odnosu na 2017.
 8. Dogecoin, DOGE: tržišna kapitalizacija 8,6 milijardi dolara. Kao od šale 2013. godine Dogecoin je izrastao u popularnu kriptovalutu.
 9. TRON: Tržišna kapitalizacija je 6,5 milijardi dolara. Cijena ovog decentraliziranog lanca blokova porasla je za 2700% od listopada 2017.
 10. Solana: tržišna kapitalizacija od 6,1 milijarde dolara. Cijena kriptovalute porasla je za 1.886% u samo godinu dana od lansiranja, a to je bilo 2020. godine.

Vezani članci

Kako kupiti Dash

Ako tražite platformu za internetsko trgovanje koja vam omogućuje trgovanje kriptovalutom Dash, eToro se visoko preporučuje. Platforma za trgovanje, koja je pokrenuta 2007., stekla je

Čitaj više

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kriptovalute su po svojoj prirodi promjenjive. Riskirate gubitak novca. Istražite sami.

Kupujte i trgujte s više od 500 kriptovaluta na vodećoj svjetskoj kripto burzi.